Un tânăr din Ploiești a refuzat să fie un ”copil de bani gata”. Conduce fabrica de geam termopan ”Pro Glass Solution” din Blejoi

0
WhatsApp_Image_2020-01-28_at_11.15.05_b4096.jpeg

WhatsApp_Image_2020-01-28_at_11.15.05_b4096.jpeg

La doar 25 de ani, Mihai Voicu s-ar putea mândri deja că a reușit în viață, dacă nu ar fi atât de modest, așa cum l-am cunoscut eu. Abia l-am convins să iasă un sfert de oră din atelierul de producție pentru a-și face cunoscută povestea sa de antreprenor de succes.

Având un tată constructor, Mihai Voicu a fost obișnuit de mic să meargă pe șantiere și să vadă cum se ridică o casă, apoi să muncească alături de părintele său și angajații acestuia. Ulterior a absolvit Facultatea de Construcții și s-a angajat la firma tatălui său ca inginer.

”În timp ce efectuam o lucrare, unde era nevoie de geamuri termopan, am constatat că timpul în care furnizorii ne puteau onora comenzile era foarte mare, de până la trei săptămâni. Așa mi-am dat seama că este o piață generoasă și, împreună cu tatăl meu, care îmi este și mentor, am luat decizia de a ne deschide chiar noi o fabrică de geam termopan”, povestește Mihai Voicu.

În câteva luni, pe un teren situat în Blejoi, în apropierea giratoriului de la Rompetrol, a fost ridicată fabrica de geam termopan ProGlass Solution de care se ocupă Mihai.

În numai câteva luni, fabrica a angajat mai mulți muncitori cu experiență în domeniu și are deja un portofoliu important de clienți.

”Concurența este acerbă, așa că am preferat să ne câștigăm clienții prin produse de calitate. Punem la dispoziția lor numeroase modele, cu sticlă mată, sablată, clară sau cu diverse inserții, realizate cu cele mai noi tehnologii de îmbinare”, spune tânărul antreprenor.

Când nu participă la întâlniri cu beneficiarii, Mihai înlocuiește costumul la patru ace cu cel de protecție și muncește, cot la cot, cu angajații săi pentru care are numai cuvinte de laudă: ”Sunt oameni tineri, cu dorință de muncă și abilități deosebite. S-au adus unii pe alții la noi când au văzut că oferim condiții decente de muncă și salarii cu mult peste minimul pe economie. Le-am cerut doar să-și facă treaba, să fie serioși, adică să respecte programul de muncă și să nu consume alcool”.

Spre deosebire de alți tineri de vârsta lui, Mihai nu își dorește haine sau mașini scumpe, ci să-și extindă clientela în județele limitrofe și să creeze noi locuri de muncă. Și mai are o dorință: să nu-și dezamăgească niciodată tatăl. ”Mă bazez mereu pe el. Îl consider cheia succesului meu și sper să fie mereu mândru de mine” mai spune Mihai înainte să se întoarcă în atelier, alături de angajații săi.

Pe Mihai îl găsiți în fabrica ProGlass Solution, din Blejoi, pe  DN 1A, la nr 912E sau la telefon (0737) 910 685/mail: proglasssolution@gmail.com

Mihai Voicu, alături de ceilalți angajați ai fabricii ProGlass Solution Blejoi, sărbătorind ultima zi de muncă din 2019:

79491813_165865271440088_3716957177194217472_n_4667f.jpg

(P)

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău