Cum a pierdut intenționat Parcul Industrial Brazi milioane de lei. Afaceri păguboase cu primării și firme din Prahova

0
76c58987-3fec-433f-bece-d631c4b46b30_59bf0.jpg

76c58987-3fec-433f-bece-d631c4b46b30_59bf0.jpg

După ce observatorulph.ro a publicat ieri articolul ”Cum a fost ”prăduit” Parcul Industrial Brazi. Raportul Camerei de Conturi Prahova”, astăzi revenim cu noi informații despre modul în care societatea Consiliului Județean Prahova a fost adusă în pragul falimentului.

Potrivit raportului de control al Camerei de Conturi Prahova, efectuat anul trecut la Parcul Industrial Brazi, în contul ”Clienți incerț sau în litigiu” s-a constata menținerea în mod nejustificat a unor creanțe de aproape 1,4 milioane de lei.

Suma reprezintă despăgubiri solicitate de fosta conducere a Parcului Industrial Brazi mai multor primării și firme, respinse de instanță 

De exemplu, o parte din lucrările facturate de SC Brazi Industrial Parc nu au fost executate la data procesului intentat Primăriei Bălțești pentru un presupus prejudiciu de 1,15 milioane de lei, iar în alte situații instanța a constatat că era prescris dreptul de acțiune pentru recuperarea creanțelor.

În acest caz este vorba de datorii acumulate de chiriași precum Dalex, Ecologic Sistem Project sau Legolas Tub SRL, care la data controlului erau în afara termenului legal de prescripție de trei ani prevăzut de codul Civil.

Un caz aparte îl reprezintă procesul parcului cu Primăria Secăria. Deși conducerea societății CJ Prahova obținuse titlu executoriu pentru suma de 90.000 de lei, în urma unei sentințe a Curții de Apel Ploiești din noiembrie 2012, s-a procedat la executarea silită abia după șase ani! Astfel, datoria s-a prescris, dar în contabilitatea firmei Primăria Secăria figurează în continuare cu creanțe de recuperat de peste 200.000 de lei.

De remarcat este faptul că, în ciuda acestor ilegalități descoperite de Camera de Conturi Prahova, până acum nu a fost trasă la răspundere nicio persoană din fostele conduceri ale SC Brazi Industrial Parc SA, ”găurile” urmând să fie astupate, cel mai probabil, prin alocări bugetare de la Consiliul Județean Prahova…

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău