crestere2017economica-465x215_eea26.jpg

În noiembrie rata inflației era 3,8%, în condițiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 5,08%, cele nealimentare cu 3,31% iar prețul serviciilor a înregistrat un avans de 4,16%, potrivit datelor publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS).

Fără a consulta datele publicate de Institutul Național de Statistică ați putut observa cum aproape toate prețurile au luat-o razna la finele anului. În fapt, pe parcursul întregului an au tot crescut, încet dar sigur, însă la finalul anului creșterea a fost una foarte ușor de remarcat.

Mult trâmbițatele majorări de salarii din fosta guvernare au fost doar în sectorul bugetar și nici acolo în totalitate. Dacă beneficiarii direcți nu au resimțit creșterile de prețuri, cei din sectorul privat au primit în plin loviturile date de piață. Pentru cei mai mulți dintre români a fost mai rău, iar vestea proastă este că deprecierea nivelului de trai va continua.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Dacă până și prognozele BNR au fost depășite în sens negativ, analiștii de acolo fiind extrem de precauți când avansează cifre, atunci există cu adevărat motive de îngrijorare. 

Datele INS pot fi consultate AICI.

crestere2017economica-465x215_fd3cd.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg