farmacie_6d62a.jpegUn mare lanţ de farmacii, care operează aproximativ 90 de unităţi în întreaga ţară, a anunţat că va vinde afacerea, se arată într-o informare remisă Bursei de Valori Bucureşti.

Este vorba despre lanțul de farmacii REMEDIA, prezent în 14 judeţe în special Hunedoara şi Alba plus municipiul Bucureşti. Afacerea a fost pusă pe picioare în România în anul 1991, iar  Farmaceutica REMEDIA S.A. a fost consolidată prin fuzionarea cu acţionarul majoritar, V. ŢĂRUŞ RoAgencies SRL, ce a avut loc la începutul anului 2006. Farmaceutica REMEDIA S.A. operează 90 de unităţi de retail proprii, reprezintand aproximativ 20% din business-ul companiei, fiind concentrată pe diversificarea portofoliului de produse farmaceutice, suplimente alimentare, dermato-cosmetice şi servicii suplimentare în beneficiul pacienţilor, scrie adevărul.ro

Urmare a impunerilor legislative privind separarea activităţilor cu ridicată de cele de retail farmaceutic, Farmaceutica REMEDIA S.A. a hotărât păstrarea activităţilor de retail şi transferul în 2015 a activităţilor de distribuţie angro şi a serviciilor aferente către Farmaceutică REMEDIA Distribution & Logistics SRL, societate deţinută 100%. În primele 3 trimestre ale acestui an, distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia Deva a realizat o cifră de afaceri din vânzări de 326,63 milioane lei, cu 1,98% sub cea de 333,24 milioane lei din perioada similară a anului trecut, iar profitabilitatea a intrat în declin, mai spune sursa citată.

„Se aprobă înstrăinarea fondului de comerţ aferent tuturor sau a unei părţi semnificative din totalul punctelor de lucru (farmacii) ale societăţii, în termenii şi condiţiile ce urmează a fi negociate/convenite de Consiliul de Administraţie cu cumpărătorul ce va fi identificat conform Hotărârii AGEA nr.68/4.12.2019, şi pentru un preţ global care nu va putea fi mai mic de 5.000.000 EUR (fără TVA)”, este hotărărea acţionarilor RMAH, remisă BVB.

Foto cu caracter ilustrativ

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

farmacie_ad5dd.jpeg

 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg