img_2_1a8c5.jpg

Anunț important făcut de Ludovic Orban, joi, cu ocazia preluării mandatului de ministru al Mediului de către Costel Alexe. Premierul a anunțat că se impune introducerea unei taxe auto la prima înmatriculare pentru a stopa importul de mașini second-hand poluante.

”Trebuie percepută ca o taxă de poluare, iar valoarea să fie stabilită în funcție de noxe eliberate în atmosferă. Fiind o taxă indirectă, trebuie să fie acceptată de Comisia Europeană. Vom veni cu mai multe propuneri. Nu vom intoduce o taxă ilegală, ca să fim nevoiți să returnăm banii proprietarilor, așa cum s-a întâmplat până acum”, a declarat Ludovic Orban.

Potrivit digi24.ro, taxa auto a fost introdusă la 1 ianuarie 2007, odată cu intrarea României în Uniunea Europeană. Acesta se numea taxă de primă înmatriculare și era achitată de cei care înmatriculau în România autovehicule second-hand importate.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ulterior, a suferit numeroase modificări până la finalul lui 2012, când a fost suspendată o perioadă. Taxa auto din 2012 a fost declarată ilegală de către Curtea Europeană de Justiție.

Începând cu 2013, taxa auto a fost înlocuită cu timbrul de mediu, care a fost eliminat în 2017.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Andra Ilie
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg