maxresdefault_2_822aa.jpg

Bosch a anunțat zilele trecute că renunță la construcția unei fabrici de mașini de spălat în România, invocând condițiile economice. Pe lista marilor investitori pierduți de statul român se numără nume mari din industria auto.

Potrivit unei analize libertatea.ro, giganți precum Mercedes, Audi, Volkswatgen, Jaguar sau Mitsubishi au ocolit țara noastră, deși România era pe lista scurtă de analize.

Astfel, constructorul german Mercedes a deschis o fabrică în Ungaria, ca și Audi și Suzuki, ocolind România din cauza lipsei autostrăzilor. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În Polonia, au ridicat fabrici Volkswagen, Fiat și Opel, în vreme ce Toyota are o fabrică de motoare, iar Volvo o fabrică de autocare și autobuze.

Reamintim că în anul 2017, Mitsubishi Motors – acum parte a alianței Renaul-Nissan – analiza o serie de locații din județele Timiș și Prahova pentru o fabrică de motoare, investiți fiind estimată la 200 de milioane de euro.

Pe lista cu zonele disponibile în care ar fi trebuit ridicată viitoarea fabrică figura și Parcul Industrial Ploieşti, însă japonezii au renunțat la investițiile majore din România.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Observatorul Prahovean
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg