Bosch renunță la o fabrică din România. În Prahova nu au mai ajuns japonezii de la Mitsubishi

0
maxresdefault_2_822aa.jpg

maxresdefault_2_822aa.jpg

Bosch a anunțat zilele trecute că renunță la construcția unei fabrici de mașini de spălat în România, invocând condițiile economice. Pe lista marilor investitori pierduți de statul român se numără nume mari din industria auto.

Potrivit unei analize libertatea.ro, giganți precum Mercedes, Audi, Volkswatgen, Jaguar sau Mitsubishi au ocolit țara noastră, deși România era pe lista scurtă de analize.

Astfel, constructorul german Mercedes a deschis o fabrică în Ungaria, ca și Audi și Suzuki, ocolind România din cauza lipsei autostrăzilor. 

În Polonia, au ridicat fabrici Volkswagen, Fiat și Opel, în vreme ce Toyota are o fabrică de motoare, iar Volvo o fabrică de autocare și autobuze.

Reamintim că în anul 2017, Mitsubishi Motors – acum parte a alianței Renaul-Nissan – analiza o serie de locații din județele Timiș și Prahova pentru o fabrică de motoare, investiți fiind estimată la 200 de milioane de euro.

Pe lista cu zonele disponibile în care ar fi trebuit ridicată viitoarea fabrică figura și Parcul Industrial Ploieşti, însă japonezii au renunțat la investițiile majore din România.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău