Brânză unică în lume, fabricată într-o peșteră din România

0
cheese_eede9.jpg

cheese_eede9.jpg

Românii au început să producă brânzeturi speciale, mai bune decât cele obținute în țări cu tradiție precum Elveția, Spania, Franța sau Italia.

De exemplu, în judeţul Cluj, în localitatea Țaga, într-o grotă, câţiva fermieri din Transilvania produc celebra brânză de Năsal, cu mucegai alb, pe care o numesc regina brânzeturilor.

“Produsele de la Țaga sunt unice în lume, pentru că în această grotă unde sunt ţinute brânzeturile, există o bacterie care ajută la maturare. Creşte doar aici şi se aşază în mod natural pe caş.” spune producătorul Laura Barbu 

Brânzeturile se ţin la maturat până la 60 de zile pe stelaje de lemn şi, din două în două zile, mucegaiul care se aşează pe ele este înlăturat manual.

În Brașov, Adrian Udrea, fost angajat la o multinaţională, brânză maturată de toate felurile: în vin, în bere, cu piper, chimen sau trufe.

Prețurile pornesc de la 50 de lei/kg și ajung la câteva sute de lei.

Detaii pe Știrile Pro TV

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău