cheese_eede9.jpg

Românii au început să producă brânzeturi speciale, mai bune decât cele obținute în țări cu tradiție precum Elveția, Spania, Franța sau Italia.

De exemplu, în judeţul Cluj, în localitatea Țaga, într-o grotă, câţiva fermieri din Transilvania produc celebra brânză de Năsal, cu mucegai alb, pe care o numesc regina brânzeturilor.

“Produsele de la Țaga sunt unice în lume, pentru că în această grotă unde sunt ţinute brânzeturile, există o bacterie care ajută la maturare. Creşte doar aici şi se aşază în mod natural pe caş.” spune producătorul Laura Barbu 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Brânzeturile se ţin la maturat până la 60 de zile pe stelaje de lemn şi, din două în două zile, mucegaiul care se aşează pe ele este înlăturat manual.

În Brașov, Adrian Udrea, fost angajat la o multinaţională, brânză maturată de toate felurile: în vin, în bere, cu piper, chimen sau trufe.

Prețurile pornesc de la 50 de lei/kg și ajung la câteva sute de lei.

Detaii pe Știrile Pro TV

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Observatorul Prahovean
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg