Prima alimentară de stat la Ploiești se va deschide până la sfârșitul anului

0
id122200-inquam-photos-ovidiu-dumitru-matiu_3dcf5_5cefb.jpg

id122200-inquam-photos-ovidiu-dumitru-matiu_3dcf5_5cefb.jpg

Al doilea magazin agroalimentar al Casei de Comerț Agroalimentar „Unirea”, după cel din Sibiu, se va deschide astăzi la București. Ministrul Agriculturii promite câte o alimentară de stat în fiecare municipiu reședință de județ până la sfârșitul anului.

Potrivit incont.ro, Ministerul Agriculturii promite deschiderea până în 2020 a 60 de magazine de stat unde producătorii autohtoni vor primi ”prețul corect”, fără să achite taxe de raft, așa cum percep marile supermarket-uri.

Citește și Unde s-a deschis primul magazin alimentar de stat și ce prețuri au produsele

”Magazinul din Bucureşti, situat foarte aproape de Piaţa Universităţii, pe strada Biserica Enei, va avea toată gama de produse româneşti atestate tradiţional, de la vin până la sarmale. După deschiderea acestui magazin, vor urma altele în Slatina, Craiova, Piteşti, Alexandria, Timişoara, iar până la finele anului vor fi astfel de magazine cu produse tradiţionale provenite de la micii producători în fiecare reşedinţă de judeţ”, a declarat ministrul Agriulturii Petre Daea, potrivit sursei citate.

Casa de comerț Unirea percepe un adaos de 30% peste prețul achitat producătorilor agrigoli, banii fiind folosiți pentru plata chiriilor, utilităților și salariilor.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău