guvvver_32135600_f61be.jpg

Datoria publică a României din ultimii 3 ani este mai mare față de datoria publică înregistrată în anii grei ai crizei, în care executivul a decis să se împrumute de la FMI, Comisia Europeană și Banca Mondială cu 20 de miliarde de euro.

Potrivit oficialilor de la Bruxelles, Guvernul nostru va trece cu deficitul bugetar de 3%. 

Aproape 140 de miliarde de lei reprezintă datorie netă, contractată pentru acoperirea deficitului bugetar, deci nu sunt sume care includ și împrumuturile luate de Guvern pentru plata unor datorii vechi ajunse la scadență, proces numit rostogolire a datoriei. În ultimii 3 ani ne-am împrumutat cu 2,7 de miliarde de lei mai mult decât în cei mai grei trei ani ai crizei, 2009-2012. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru a vă face o idee despre situația gravă în care ne aflăm astăzi, criza globală a prins România cu o datorie publică de sub 13% din Produsul Intern Brut, iar la 10 ani distanță, procentul îndatorării a ajuns la aproape 36% din PIB. 

Datoriile se plătesc, iar România nu se poate eschiva. La cifrele situației actuale se adaugă și dobânzile și penalitățile, pe care, surpriză!, tot populația le plătește. Pentru cei care nu înțelegeau de unde vin banii pentru acoperirea majoririi salariilor din sectorul bugetar, pe care guvernul spunea că are cu ce să le plătească, aceste cifre prezentate de Comisia Europeană reprezintă răspunsul. 

surse: raport C.E. și digi24

guvvver_32135600_8ad76.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg