O afacere de succes. Un inginer, un psiholog şi un economist cultivă legume bio în Băleni, Dâmbovița

0
scumpire-legume_9a7a9.jpg

scumpire-legume_9a7a9.jpg

Ilie Ciorchină, Marius Tudorache şi Andrei Drăgan au început, în urmă cu patru ani, să cultive legume în lo­ca­litatea Băleni din judeţul Dâmbovi­ţa, iar anul acesta au des­chis un aprozar modern în Bucureşti, sub nu­me­le Legoomi, unde vând propriile produse agri­cole. Investiţia în aprozar a fost de 50.000 de euro.

„Povestea începe cu ferma noastră, situată în unul dintre cele mai faimoase bazine legumicole din ţară – comuna Băleni, judeţul Dâmboviţa. Aceasta (ferma – n. red.) se întinde pe o suprafaţă de 6,5 hectare de teren, dintre care 5.000 de metri pătraţi sunt spaţii protejate (sere – n. red.), unde cultivăm aproape toate tipurile de legume“, spune Ilie Ciorchină, cofondator Legoomi.

În Băleni, el şi partenerii săi de business cultivă roşii, cartofi, rădăcinoase şi verdeţuri, pe care le vând în perioada martie-noiem­brie. Având capacităţi de stocare, legu­mele pot fi depozitate şi comercializate chiar şi în perioada rece a anului.

Businessul a fost completat anul acesta şi cu un concept store Legoomi, o variantă mo­der­nă a aprozarului de altădată, situat pe bu­levar­dul Dacia din Bucureşti, la nr. 130 A. Decizia a venit în contextul în care, în piaţă există numeroşi intermediari între produ­că­tori şi cumpărători, astfel că cei trei antre­pre­nori au vrut să vină mai aproape de consu­ma­tori. Un kilogram de roşii de exemplu por­neş­te de la 4 lei şi poate ajunge la 10 lei, în func­ţie de soi. O legătură de ceapă verde, de le­uş­tean sau de pătrunjel este 2 lei, un kilo­gram de cartofi albi – 2,5 lei, unul de morcovi – 4 lei, iar unul de castra­ve­ţi – 5 lei, po­trivit datelor de pe site, unde pot fi plasate şi comenzi.

Citește continuarea pe zf.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău