download_1_effff.jpg

Decontarea directă a RCA (posibilitatea pentru victima unui accident să obțină repararea prejudiciului de la propriul asigurător) ar putea deveni obligatorie, conform unei declarații a președintelui Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Leonardo Badea. La acest moment, decontarea directă este doar opțională pentru asigurați. Dacă aceasta va deveni obligatorie, costurile cu asigurarea ar putea crește.  

Președintele ASF a declarat că Autoritatea ia în considerare transformarea mecanismului decontării directe, pentru asigurat, din opțional în obligatoriu.

Conform declarației lui Leonardo Badea, motivele principale pentru care se ia în calcul posibilitatea transformării decontării directe în ceva obligatoriu pentru șoferi sunt:

  • „de a creşte încrederea consumatorilor pe această piaţă”;
  • de reducere a fenomenelor „de hazard moral şi selecţie adversă, clientul fiind mult mai interesat de calitatea şi promptitudinea serviciilor asiguratorului şi nu doar de preţul poliţei aşa cum se întâmplă în prezent” („hazardul moral” și „selecția adversă” se referă la faptul că o persoană va fi mult mai neglijentă atunci când există un risc - în cazul prezent, riscul produs de traficul auto - dacă este asigurată împotriva acelui risc, nefiind cea care trebuie să suporte (toate) consecințele producerii riscului - n.r.) și
  • de creare a unui cadru sporit de siguranță, în trafic.
Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Detalii pe avocatnet.ro

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg