protest_18520_de1fa.jpg

Este ”război” între transportatori și Consiliul Județean Prahova, după ce aproape toate firmele care activează pe această piață au scumpit biletele de călătorie și abonamentele cu până la 40% după 1 septembrie.

Observatorulph.ro a publicat în ultima perioadă numeroase articole despre scumpirea tarifelor practicate de firmele de transport, cei mai afectați fiind navetiștii și elevii.

Astăzi, Consiliul Județean Prahova a transmis un comunicat în care le cere transportatorilor să renunțe la scumpiri și să revină la vechile tarife. De partea cealaltă, reprezentanții Federației Operatorilor Români de Transport susțin că actualele tarife sunt perfect legale și amenință cu intervenția Comisiei Europene pentru încălcarea Regulamentului CE 1370. Observatorulph.ro publică ambele puncte de vedere mai jos:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Comunicatul CJ Prahova:

Urmare a numeroaselor sesizări din partea cetățenilor referitoare la majorarea tarifelor de transport practicate de operatorii de transport județean din Prahova, precum și a articolelor din mass media cu privire la acest aspect, Consiliul Județean Prahova face următoarele precizări:

Transportul rutier contra cost de persoane prin servicii regulate, la nivel judeţean, intră în sfera de competenţă a Ministerului Transporturilor şi a consiliilor judeţene, potrivit <LLNK 12011    27132 331   0 33>Ordonanţei Guvernului nr. 51/2019, pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de personae.

Conform acestei ordonanțe, Consiliul Județean Prahova  aprobă sau modifică tarifele propuse de către operatorii economici pentru serviciile de transport judeţean, după depunerea unui studiu de fundamentare (conform art. 8, lit. o).

Consiliul Județean Prahova  a constatat faptul că, în ultima perioadă,  mai mulți operatori de transport județean au decis să majoreze prețul biletelor de călătorie, fără a comunica în prealabil acest lucru, dar mai ales fără a-și justifica această decizie prin creșterea calității serviciilor.

Operatorii de transport nu au anunțat și nici nu au fundamentat majorarea prețurilor biletelor de călătorie, aceasta fiind o decizie unilaterală.

Pentru a intra în normalitate, Consiliul Județean Prahova cere operatorilor de transport revenirea la vechile tarife aprobate prin Hotârârea Consiliului Județean Prahova  nr. 40/2014.

Totodată, Consiliul Județean Prahova susține necesitatea îmbunătățirii serviciului de transport și așteaptă ca operatorii să ofere servicii de calitate în beneficiul cetățenilor, cărora administrația județeană dorește să le asigure un transport la standarde europene și la costuri corecte.

Contactat de observatorulph.ro, Augustin Hagiu, președintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport (F.O.R.T.) a declarat: 

”CJ trebuie să facă un calcul corect al costurilor operaționale pe care să îl compare cu tarifele. Nu putem scădea prețurile la nivel de dumping. Vom sesiza Comisia Europeană. Solicit CJ Prahova să prezinte baza legală pentru fundamentarea tarifelor și baza legală pentru această formulă”.

Detalii aici: Cum justifică transportatorii din Prahova scumpirea biletelor și abonamentelor. ”E perfect legală!”

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg