protest_18520.jpg

Aproape toți transportatorii de persoane din Prahova au scumpit peste noapte tarifele la biletele de călătorie și abonamente, cu până la 40%, cei mai afectați fiind navetiștii, inclusiv elevii. Pentru că în acest sector există o poziție de monopol, iar noi nu credem în ”coincidențe”, observatorulph.ro a cerut Oficiului Concurenței să verifice o posibilă înțelegere a transportatorilor din Prahova.

UPDATE Convocați astăzi la o întâlnire cu conducerea CJ Prahova, reprezentanții transportatorilor din Prahova au susținut că scumpirile sunt justificate și nu vor fi anulate.

Observatorulph.ro a publicat mai multe articole privind majorarea tarifelor practicate de firmele de transport persoane din ultima perioadă. Cu puține excepții, cei mai mulți transportatori care deservesc rute importante din Prahova au scumpit cu până la 40% atât biletele de călătorie, cât și abonamentele.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Tonul” l-a dat firma Chivăran SRL, pe ruta Ploiești-Văleni-Măneciu și zonele adiacente, fiind urmat imediat și de ceilalți transportatori, printre care se numără Ebous Tour, Obama COM, SC Abatti Alexandrescu SRL, Get Trans, Pidetrans, Verotrans, Oltrans, C&I International București și Vinotrans (detalii AICI)

Conducerea Consiliului Județean Prahova susține că majorarea tarifelor este ilegală pentru că nu a fost aprobată de instituție, care nu a fost nici măcar informată de această decizie. În plus, scumpirea călătoriilor nu a fost justificată din punct de vedere economic, conform unui document publicat de observatorulph.ro AICI.

Pentru că această scumpire ”miroase” a înțelegere (cartel în limbaj tehnic), observatorulph.ro a solicitat Consiliului Concurenței demararea unei anchete și luarea măsurilor care se impun.

Reamintim că legislatia romanesca din domeniul concurentei, armonizata cu legislatia europeana, prevede sanctiuni dure pentru participantii la un cartel de fixare a preturilor si tarifelor, fapta respectiva fiind considerata o incalcare grava a prevederilor Legii concurentei .

Vom reveni.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg