1_08da0.jpg

PNL a depus un proiect de lege potrivit căruia sâmbăta ar putea deveni zi lucrătoare, însă doar la solicitarea angajaților. Astfel, aceștia ar câștiga un spor de 75% pentru orele lucrate în weekend.

Potrivit digi24ro, orele suplimentare prestate într-o zi din weekend pot fi compensate doar financiar și nu prin acordarea de zi libere.

Dacă proiectul va deveni lege, repausul săptămânal obligatoriu de 48 de ore s-ar reduce la 24 de ore. Măsura, spun inițiatorii, ar elimina munca la schhimburi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Îi dăm dreptul salariatului să opteze dacă vrea să presteze ore suplimentare doar în timpul săptămânii sau vrea să vină și sâmbăta. Asta este tot ce prevede acest proiect de lege. Deci, practic, în momentul de față, legea nu permite nici salariaților, nici angajatorilor să presteze ore sâmbăta fără să obțină sau să i se dea ulterior o zi liberă (recuperare). Aveți 8 zile libere și veți avea în cont 8 zile libere. Dacă dumneavoastră doriți ca sâmbăta să lucrați și să primiți un salariu cu 75 la sută spor este strict opțiunea dvs”, a explicat pentru Digi24 deputatul PNL Dan Vîlceanu, inițiatorul legii.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg