panouri_solare__40385700_9a05b.jpg

Administrația Fondului pentru Mediu precizează că înscrierea în programul pentru montarea de panouri fotovoltaice subvenționate se face gratuit și direct la instalatorii validați, nu la primărie. Anunțul vine după ce Primăria Sîngeorz-Băi a impus o taxă celor care vor să beneficieze de acest program, care este astfel ilegală.

Comunicatul AFM:

Având în vedere anunțul publicat pe o rețea de socializare de Primăria Sîngeorz-Băi, jud. Bistrița-Năsăud, precizăm următoarele: În cadrul Programului denumit generic Casa Verde Fotovoltaice, înscrierile se realizează, potrivit ghidului de finanțare, DOAR prin intermediul instalatorilor validați care au încheiat contracte de participare cu Administrația Fondului pentru Mediu.

Așadar, persoanele fizice care se încadrează în prevederile ghidului, se adresează instalatorilor validați în vederea înscrierii, prezentând acestora din urmă documentele care dovedesc eligibilitatea. În consecință, menționăm că primăriile nu au atribuții și calitate activă în cadrul Programului, iar orice altă formă de înscriere excede cadrului legal și reprezintă practică neconformă din partea celor care o promovează.

Mai mult, salutăm orice inițiativă a autorităților locale de a sprijini persoanele fizice în accesarea programului de finanțare, dar dezaprobăm orice fel de demers care nu corespunde prevederilor ghidului de finanțare, așa cum este cel din anunțul postat de Primăria Sîngeorz-Băi.

Mai mult, având în vedere că ghidul de finanțare nu prevede posibilitatea condiționării pecuniare a înscrierii în program, considerăm că solicitarea unei taxe/sume de bani în acest sens este în totală contradicție cu prevederile legale amintite, potrivit cărora trebuie asigurat accesul liber și nediscriminatoriu al persoanelor fizice care îndeplinesc condițiile de eligibilitat

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
De același autor
Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg