Facilități fiscale pentru ploieștenii cu datorii la bugetul local – proiect

0
serviciul-public-finante-locale-ploiesti_705a5.jpg

serviciul-public-finante-locale-ploiesti_705a5.jpg

Persoanele fizice, dar și agenții economici pot beneficia de scutire pentru  plata dobânzilor în cazul debitelor înregistrate la bugetul local până la data de 31 decembrie 2018 inclusiv, dacă sunt îndeplinite cumulativ mai multe condiții. Cel puțin așa prevede un proiect de hotărâre de Consiliu Local, care va fi supus, joi, în dezbaterea aleșilor.

Dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat ar putea beneficia, în anumite condiții, de facilitățile fiscale atât persoanele fizice, cât și juridice care figurează cu datorii la bugetul local la data de 31 decembrie 2018.

Astfel, măsura ar urma să se aplice dacă toate obligațiile bugetare restante la 31 decembrie 2018 inclusiv, administrate de Serviciul Public Finanțe Locale, se sting după data aprobării hotărârii, dar nu mai târziu de 15 decembrie 2019 inclusiv.

Totodată, trebuie îndeplinită condiția ca beneficiarul să achite toate obligațiile și accesoriile cu termene de plată între 1 ianuarie 2019 și 15 decembrie 2019 inclusiv, până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor.

Propunerea de anulare a accesoriilor înregistrate în cazul obligațiilor bugetare principale restante la data de 31 decembrie 2018 nu se va aplica în cazul obligațiilor pentru care s-au acordat înlesniri la plată, dar nici în cazul obligațiilor la plată pentru care a fost suspendată executarea. (proiect Hotărâre Consiliul Local Ploiești – ședință 29.08.2019)

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău