02-masini_eab88.jpg
Vești bune pentru șoferii care mai au de recuperat taxa auto, care a avut diverse denumiri de-a lungul timpului, și pe care statul român a fost obligat s-o restituie. În Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 618/2019 prin care se suplimentează bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) cu suma de 1,1 miliarde de lei, pentru a putea finaliza restituirea sumelor reprezentând taxa amintită.

Cunoscută, de-a lungul timpului, ca taxp specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, conform documentului oficial, ea a fost declarată ca fiind încasată ilegal, iar statul român a fost obligat să o restituie tuturor celor care au achitat-o.

Deși procesul privind returnarea banilor ar fi trebuit să fie deja încheiat, lipsa fondurilor a dus la întârzieri.

Însă odată cu suplimentarea bugetului de venituri şi cheltuieli, pe 2019, al Administraţiei Fondului pentru Mediu, proprietarii de autoturisme care așteaptă returnarea acestei taxe are trebui ca, în această toamnă, să aibă banii virați în conturi.

Foto cu caracter ilustrativ

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

02-masini_1972e.jpg

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg