02-masini_eab88.jpg
Vești bune pentru șoferii care mai au de recuperat taxa auto, care a avut diverse denumiri de-a lungul timpului, și pe care statul român a fost obligat s-o restituie. În Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 618/2019 prin care se suplimentează bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) cu suma de 1,1 miliarde de lei, pentru a putea finaliza restituirea sumelor reprezentând taxa amintită.

Cunoscută, de-a lungul timpului, ca taxp specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, conform documentului oficial, ea a fost declarată ca fiind încasată ilegal, iar statul român a fost obligat să o restituie tuturor celor care au achitat-o.

Deși procesul privind returnarea banilor ar fi trebuit să fie deja încheiat, lipsa fondurilor a dus la întârzieri.

Însă odată cu suplimentarea bugetului de venituri şi cheltuieli, pe 2019, al Administraţiei Fondului pentru Mediu, proprietarii de autoturisme care așteaptă returnarea acestei taxe are trebui ca, în această toamnă, să aibă banii virați în conturi.

Foto cu caracter ilustrativ

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

02-masini_1972e.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg