5-city-insurance_d8be1.jpg

Grupul de firme AutoCar cere în instanță falimentul City Insurance, cel mai mare asigurator din țară, pentru o datorie de aproape 3 milioane de lei.

City Insurance deține peste 45% din polițele RCA, având polițe încheiate pentru 4 milioane de șoferi.

”Onorat consiliu al ASF, sperăm că în ceasul al 12-lea să realizați faptul că aveți o nouă bombă cu ceas în asigurări ascunsă de către directorii din ASF plătiți regește că să supravegheze această piață. Este cel puțin bizar să asistăm doar după câțiva ani la o reeditare a falimentului Astra, dar de data aceasta cu consecințe mult mai mari pentru întreagă piață. Societatea City Insurance deține în prezent peste 45% din piața RCA, iar societățile Astra și Carpatica nu depășeau împreună 33% cota de piață RCA în momentul falimentului. Consiliul Concurenței trebuie să se autosesizeze de urgență, societatea de asigurări având în prezent o cotă de piață care reprezintă fără doar și poate un mare risc sistemic”, atenționează Florin Pandele, administratorul grupului de firme AutoCar.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit click.ro, ASF dă asigurări că piața RCA este stabilă:

„ASF supraveghează îndeaproape societățile de asigurare autorizate. În cazul în care sunt constatate disfuncționalități în ceea ce privește activitatea acestora sau respectarea cerințelor de capital, ASF dispune măsurile prevăzute de legislația în vigoare, cum de altfel a și facut recent. Compania City Insurance este stabilă din punct de vedere al indicatorilor de solvabilitate”.

Reamintim că, Astra şi Carpatica Asig au  intrat în faliment acum trei ani, când City Insurance şi Euroins au intrat în proceduri speciale impuse de către ASF.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg