telekom_92ac5.jpg

Ajunsă de la statul român la grecii de la OTE și mai apoi la gigantul german Telekom, cea mai veche firmă de telefonie din România este la un pas de a fi preluată de ruși. 

Grupul elen OTE şi principalul său acţionar, gigantul german Deutsche Telekom, sunt pe cale să vândă pachetul majoritar de acţiuni deţinut la Telekom România, informaţiile actuale indicând patru competitori care discută în prezent o eventuală preluare a operatorului român de telecomunicaţii sau a unei părţi din afacere, notează news.ro.

Telekom România, brand sub care activează din 2014  foştii operatori Romtelecom şi Cosmote România, este controlată în proporţie de 54,01% de grupul elen OTE, la care Deutsche Telekom deţine o participaţie de 46%.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Interesați de Telekom ar mai fi:  RCS&RDS, companie controlată de omul de afaceri Zoltan Tseszari, grupul francez Orange, compania rusă ER-Telecom, printre cei mai mari 10 jucători din industria de telecomunicaţii din Rusia.

OTE a pregătit deja terenul în vederea unei eventuale vânzări a participaţiei deţinută la Telekom România, operând, recent, o majorare de capital de peste 3,7 miliarde de lei (aproximativ 800 milioane de euro) la divizia de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile Communications. Banii aduşi de OTE vor ajuta Telekom România să îşi reducă din datoriile de aproape 4,9 miliarde de lei înregistrate la finele anului trecut.

telekom_9f0a4.jpg

sursa news.ro

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg