mother_1171569_1920_14123000_53f8e.jpg

Femeile care se află în concediu de creștere a copilului vor putea îngriji, pe lângă copilul propriu, un alt copil și astfel să-și majoreze veniturile, potrivit unui proiect legislativ ce se află în dezbaterea senatorilor. 

Propunerea legislativă pentru modificarea si completarea legii nr.167 din 2014 privind exercitarea profesiei de bonă, cu modificările şi completările ulterioare a fost pusă recent în dezbatere la Senat și are nevoie, pentru a se aplica, de adoptarea Parlamentului și de semnătura șefului statului, scrie avocatnet.ro.

Astfel, potrivit propunerii legislative, mamele “care au unul sau doi copii și beneficiază de concediu de creștere a copilului, conform legii, pot primi un copil în îngrijire, altul decât cel propriu/cei proprii, în calitate de bone”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Mamele care vor lucra ca bone vor primi lunar de la stat, pentru un copil luat în îngrijire, o sumă de bani egală cu valoarea salariului minim pe economie. 

După cum este prevăzut în proiectul de act normativ, părinții copiilor îngrijiți de mamele aflate în CCC vor trebui să demonstreze serviciilor sociale că sunt angajați și nu se pot ocupa de propriul copil, printr-un document eliberat de angajator.

citește mai mult avocatnet.ro

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg