Polițiștii și jandarmii ar putea fi dotați cu pistoale Beretta produse la Plopeni în locul ”depășitelor” Carpați. FOTO-VIDEO

0
1-a-4_39ad2.jpg

1-a-4_39ad2.jpg

Uzina Mecanică Plopeni s-a asociat cu Beretta pentru fabricarea de arme printr-un contract semnat ieri la Ministerul Economiei (detalii AICI).

Potrivit ziare.com, armele produse in apropiere de Ploiesti ar putea fi tocmai cele care sa inlocuiasca pistoalele si pustile vechi pe care politistii, jandarmii si soldatii sunt acum nevoiti sa le foloseasca.

Spre exemplu, pistolul Beretta APX l-ar putea inlocui, in dotarea politistilor si a jandarmilor, pe cel numit „Carpati”, vechi si imprecis.

In mod similar, pusca de asalt Beretta ARX 160 ar putea inlocui parte dintre armele construite pe platforma AKM din dotarea Armatei Romane, asigurand trecerea la noile standarde de calibru impuse de NATO.

Potrivit ministrului Niculae Badalau, italienii sunt dispusi sa investeasca milioane de euro, la Plopeni.

„Va fi negociat in perioada urmatoare si contractul de offset, care va insemna modernizarea si dotarea uzinei, cu 6,5 milioane de euro, si oferirea unui pistol de 9 mm la fiecare arma de asalt achizitionata”, a declarat Badalau.

VIDEO AICI

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău