transgaz.8xrje70pwb-1000x600-850x491_1f806.jpg

O știre din 2018, care a devenit abia acum virală pe Facebook, potrivit căreia compania Transgaz este obligată să execute gratuit lucrările de racordare la gaze pentru populație este falsă!

Este vorba de modificarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr 123/2012, promulgată anul trecut de președintele Iohannis.

În știrea respectivă se arată că ”odată cu intrarea în vigiarea a noii legi, Transgaz, operatorul sistemului național de transport al gazelor naturale, precum și operatorii sistemelor locale de distribuție vor fi obligați să racordeze la sistemele respective toate persoaneje juridice și fizice care solicită acest lucru și să finanțeze din venituri proprii toate lucrările necesare în acest scop”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În realitate Articolul 51, alineatul (2) a fost modificat astfel: 

"(2) În cazul în care realizarea investițiilor de la alin. (1) nu este justificată economic pentru operatorul de distribuție, acestea se realizează prin cofinanțare din fonduri proprii ale operatorului de distribuție, din fonduri ale bugetelor locale și din bugetul de stat în condițiile legii, precum și din fonduri ale persoanelor fizice și juridice care au solicitat racordarea la rețea în acea zonă, conform reglementărilor ANRE."

Așadar, dacă primăria nu susține financiar lucrările, populația plătește racordarea la rețeaua de gaze!

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg