Uzina Mecanică Plopeni semnează cu Beretta un contract pentru producția de arme

0
beretta_33fff.jpg

beretta_33fff.jpg

Uzina Mecanică Plopeni, filială a Romarm, va semna luni, la sediul Ministerului Economiei, un memorandum de înțelegere cu producătorul italian de armament Beretta Holding.

Surse din Ministerul Economiei au declarat pentru Profit.ro că o parte din UM Plopeni va fi modernizată și va începe un transfer de tehnologie care va ajunge la o proporție de 100%, personalul urmând să fie pregătit după standardele internaționale.

„Vor folosi cele mai noi tehnologii și vom avea, probabil, cea mai modernă fabrică de armament ușor din toată Europa din Est„, susțin sursele citate.

Se estimează că fabrica va avea peste 50 de muncitori de la început, număr care poate crește ulterior și în funcție de investițiile care vor fi decise, putând depăși câteva sute.

Modelul de pușcă ce va fi produs la Plopeni este este ARX 160 calibru 5,56 Nato, dar Beretta nu exclude ca în proiect să fie incluse o pușcă de asalt de 7,62 mm NATO, un lansator de grenade cu calibrul 40 mm și un pistol semiautomat cu calibru 9 mm NATO. 

Citește mai mult pe profit.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău