WhatsApp_Image_2019-06-04_at_10.51.07_b26ac.jpeg

În urma poluării cu reziduuri petroliere a zonei din apropierea rafiinăriei Vega, compania Rompetrol a fost amendată de comisarii Gărzii de Mediu Prahova.

Potrivit unui anunț postat pe pagina de Facebook a instituției, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Prahova au stabilit următoarele sancțiuni și măsuri pentru operatorul economic:

- Amendă în valoare de 100.000 lei, pentru lipsa notificării în termen a poluării accidentale.
- Amendă de 100.000 lei, pentru nerealizarea măsurii stabilite, printr-o notă de constatare anterioară, ca operatorul să își asume un plan de intervenție eficient, prin care să evite apariția poluărilor accidentale.
- Luarea tuturor măsurilor pentru evitarea prejudiciilor asupra mediului, evaluarea zonelor riverane pentru a se stabili factorii de mediu afectați, îndepărtarea reziduurilor petroliere din zonele afectate și aducerea factorilor de mediu la starea inițială.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

VIDEO

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Marius Nica
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg