Tornadele modifică legea asigurării obligatorii a locuinţelor. Poliţa PAD va acoperi şi riscurile de furtună

tornada_15179000_1b60f.jpg

tornada_15179000_1b60f.jpg

De doi ani se discută de introducerea furtunii pe lista dezastrelor naturale asigurate de poliţa PAD (cea de asigurare obligatori a locuinţei încheiată de asigurătorii acţionari ai PAID). Cristian Roşu, vicepreşedinte ASF a declarat recent că „legea asigurărilor obligatorii a locuinţelor va fi modificată, poliţa urmând a acoperi, pe lângă riscul de cutremur, alunecări de teren şi inundaţii, şi riscul de furtună”.

El a precizat că acţionariatul PAID va fi deschis oricărei persoane fizice sau juridice, nu doar de câtorva asigurători agreaţi, cum este în prezent.

„Se va introduce riscul de furtună în acoperirea poliţei PAD. De asemenea, se va permite vânzarea poliţelor de către asigurători, intermediari sau PAID. Instrumentarea daunelor va putea fi făcută atât de asigurători, cât şi de PAID”, a explicat Cristian Roşu. Până acum instrumentarea daunelor acoperite de poliţele obligatorii pentru locuinţe era efectuată de companiile de asigurare.

De asemenea, vicepreşedintele ASF a menţionat că prin intermediul noii legislaţii acţionariatul PAID va fi deschis către orice persoană fizică sau juridică. Totodată, va fi ridicat pragul de deţinere de la 15% la 25%, dar nu mai mult de 30% din capitalul social.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău