tornada_15179000_1b60f.jpg

De doi ani se discută de introducerea furtunii pe lista dezastrelor naturale asigurate de poliţa PAD (cea de asigurare obligatori a locuinţei încheiată de asigurătorii acţionari ai PAID). Cristian Roşu, vicepreşedinte ASF a declarat recent că „legea asigurărilor obligatorii a locuinţelor va fi modificată, poliţa urmând a acoperi, pe lângă riscul de cutremur, alunecări de teren şi inundaţii, şi riscul de furtună".

El a precizat că acţionariatul PAID va fi deschis oricărei persoane fizice sau juridice, nu doar de câtorva asigurători agreaţi, cum este în prezent.

„Se va introduce riscul de furtună în acoperirea poliţei PAD. De asemenea, se va permite vânzarea poliţelor de către asigurători, intermediari sau PAID. Instrumentarea daunelor va putea fi făcută atât de asigurători, cât şi de PAID", a explicat Cristian Roşu. Până acum instrumentarea daunelor acoperite de poliţele obligatorii pentru locuinţe era efectuată de companiile de asigurare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De asemenea, vicepreşedintele ASF a menţionat că prin intermediul noii legislaţii acţionariatul PAID va fi deschis către orice persoană fizică sau juridică. Totodată, va fi ridicat pragul de deţinere de la 15% la 25%, dar nu mai mult de 30% din capitalul social.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ștefan Vlăsceanu
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Din anul 2013 face parte din echipa Observatorul Prahovean. Spune că mai are multe lucruri de învățat, nu s-a plictisit și nu vrea să facă altceva.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg