PTc4MCZoPTQ0MCZoYXNoPTU3YjM3MjNhMTNkMmU3MjI1NjI5MDcxZjAxZDdiMmNh.thumb_9076d.jpg

Executivul spune că puterea de cumpărare a crescut în România, dar tot datele INS arată o rată a inflaţiei mare, printre cele mai mari în Europa. Efectele inflaţiei se simt de fiecare dată când plătim facturile. Sau când mergem la piaţă.

- Ce faci, Nelu, de unde vii, mă?

- Am fost la piață, nu mă mai necăji și tu. Uită-te, pensionar, uite cum a ajuns cartoful – mâncarea săracului – cel mai scump aliment în România. Dintr-o pensie de *****, pe opt cartofi am dat 9 lei. 1,25 lei cartoful. Îmi spui că trăiesc bine în țara asta. Uită-te cum trăiesc. 9 lei opt cartofi. Și vine pupăza aia din tei din Teleorman să-mi spună mie că se trăiește în România. O mărit pensia la unu din 500 de oameni. Și restul? Am ajuns să mănânc cartofi cu 9 lei, 1,25 lei cartoful.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Majoritatea mărfurilor alimentare şi nealimentare, dar şi a serviciilor, s-a scumpit în România, în luna aprilie faţă de luna martie a acestui an, cele mai importante „salturi” ale preţurilor fiind înregistrate în cazul cartofilor (+4,75%), energiei termice (+2,06%) şi, respectiv, al serviciilor poştale (+5,57%), reiese din datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate luni.

sursa: digi24.ro

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ștefan Vlăsceanu
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Din anul 2013 face parte din echipa Observatorul Prahovean. Spune că mai are multe lucruri de învățat, nu s-a plictisit și nu vrea să facă altceva.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg