Fiscul pregătește o amnistie. Cine va beneficia de scutiri de la plata CAS retroactiv

0
ministerul-de-finante_62cd1.jpg

ministerul-de-finante_62cd1.jpg

Ministerul Finanțelor va elabora un proiect legislativ pentru a scuti de la plata contribuției la sănătate persoanele care în perioada 2014-2017 au obținut venituri sub nivelul a 12 salarii minime brute, a anunțat ieri premierul Viorica Dăncilă.

Această facilitate va fi aplicată și celor care au primit deja decizii de impunere de la ANAF pentru sume datorate drept contribuții la sănătate aferente anilor respectivi. ANAF trimite de mai mult timp decizii de impunere pentru astfel de sume datorate de persoane fizice pentru venituri din perioada 2014-2017, inclusiv pentru venituri mici.

„Mulți cetățeni au primit de la ANAF decizii de impunere pentru perioada 2014-2017 privind plata contribuțiilor sociale. Având în vedere că de la 1 ianuarie 2018 persoanele fizice care obțin venituri anuale sub nivelul de 12 salarii minime brute pe economie nu datorează contribuții de asigurări sociale de sănătate decât opțional, solicit Ministerului Finanțelor să vină de urgență cu o soluție care să extindă această facilitate și pentru perioada 2014-2017. Nu este normal ca oamenii să fie împovărați cu obligații fiscale injuste în raport cu nivelul veniturilor încasate, iar cetățenii care au primit decizii de impunere trebuie să știe că vor beneficia și ei de aceste criterii”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Citește mai mult pe profit.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău