fbpx

supermarket-732x380_998f5.jpg

Comisa de Prognoză, instituție aflată în subordinea Guvernului, admite că cifrele prezentate anul trecut sunt mult mai optimiste față de realitatea oferită de evoluția economică. În consecință, cifrele au fost reactualizate, iar efectele se văd deja în pețe, supermarketuri, benzinării, etc..

Schimbările apar în ziua în care Comisia Europeană a anunţat că, la cum se vede acum economia României, Guvernul va crea un deficit de 3,5%, faţă de 3, cât se estimase la Bucureşti.

După ce Guvernul şi-a construit bugetul pe cifre foarte optimiste, prognoza de primăvara a venit cu noutăţi îngrijorătoare. Inflaţia era în 2017 de 1,3% şi în 2018 de 4,63%, fiind cea mai mare de după criză. În iarnă, Comisia de Prognoza a estimat că preţurile se vor majora cu doar 2,8%.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ordonanța 114, cea pe care PSD a prezentat-o ca pe instrumentul legislativ care le va ușura viața românilor, având consecință scăderi de prețuri, a avut efectul contrar, prețurile continuând să crească în ritm accelerat. Dacă toate acestea erau afirmate de reprezentanții opoziției, ar fi trecut la capitolul suspiciuni. Cifrele actualizate vin însă chiar de la o instituție guvernamentală.

Pentru evoluția leului în raport cu euro, prognoza era de 4,67. În realitate, cursul a ajuns la 4,75. Imaginați-vă că toate datele de prognoză se bazează pe acest curs de schimb, iar speranțe de revenire nu sunt. Taxa pe lăcomie nu a redus Robor-ul, ba chiar l-a crescut, așa că ratele românilor sunt acum mai mari.

Revenind la prețurile carburanților, cele care influențează imediat prețurile tuturor produselor și serviciilor, nu trenuie să ne spună nici PSD, nici PNL, nici USR, nici măcar Comisia de Prognoză cum stă treaba. O constatăm singuri, la fiecare alimentare la pompe, când vedem creșterile zilnice. De acolo mergem la supermarket și realizăm că 100 de lei nu înseamnă mai nimic, comparativ cu ce însemna anul trecut.

Cu toate acestea, guvernanții au declarații politice optimiste, contrazise chiar de cifrele prezentate de instituțiile controlate tot de ei. Din păcate, opoziția nu este capabilă să ofere speranțe, pentru că la tot acest delir economic din România, singurele declarații ale opoziției sunt legate de justiție, incompetența și hoția actualei puteri. Ok, așa o fi, dar pentru a câștiga alegerile, nu este suficient să zbieri un slogan, ci să oferi soluții. Nu te aleg pentru că ”m...e PSD”, ci pentru că demonstrezi că ești capabil să mă determini, ca după 2-3 ani, să nu fiu nevoit să strig ”m..e PNL, m..e USR”.   

Datele complete ale Comisiei de prognoză, pentru primavara 2019, pot fi consultate AICI.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg