Și melcul are viteză mai mare! Lucrările abandonate de Bechtel la Autostrada Transilvania, reluate oficial după 10 ani de pauză

0
autostrada_14bd4.JPG

autostrada_14bd4.JPG
Abandonate de compania Bechtel în urmă cu un deceniu, lucrările pe tronsonul din Bihor al Autostrăzii Transilvania au fost reluate. Ordinul de începere a construcției a fost emis pe 15 martie de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru lotul 3C3, între Borş şi Biharia, în lungime de 5,35 kilometri.

Lucrările au început cu decopertarea solului, care va fi acoperit cu piatră, balastru amestecat cu pământ şi cu ciment, în mai multe straturi, care vor fi apoi compactate. În dreptul localităţii Biharia, lucrările de decopertare au avansat dincolo de calea ferată Oradea – Satu Mare, printre linii fiind amplasate plăci prefabricate din beton, astfel încât să poată fi traversate cu uşurinţă şi în siguranţă de utilajele constructorilor, potrivit adevărul.ro.

Lucrările sunt realizate de o asociere între firma Vahostav SK din Slovacia şi cea orădeană Trameco, parte a grupului Selina, care a încheiat anul trecut un contract cu CNAIR pentru proiectare şi execuţie a lotului 3C3 Biharia – Borş al Autostrăzii Transilvania, contra sumei de 134,221 milioane lei fără TVA, adică echivalentul a 28,5 milioane euro.

Durata de execuţie este de 19 luni, din care 4 pentru proiectare şi 15 pentru execuţie, iar perioada de garanţie de 10 ani.

Sursa:www.adevarul.ro

autostrada_9c825.JPG

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău