fbpx

autostrada_14bd4.JPG
Abandonate de compania Bechtel în urmă cu un deceniu, lucrările pe tronsonul din Bihor al Autostrăzii Transilvania au fost reluate. Ordinul de începere a construcției a fost emis pe 15 martie de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru lotul 3C3, între Borş şi Biharia, în lungime de 5,35 kilometri.

Lucrările au început cu decopertarea solului, care va fi acoperit cu piatră, balastru amestecat cu pământ şi cu ciment, în mai multe straturi, care vor fi apoi compactate. În dreptul localităţii Biharia, lucrările de decopertare au avansat dincolo de calea ferată Oradea - Satu Mare, printre linii fiind amplasate plăci prefabricate din beton, astfel încât să poată fi traversate cu uşurinţă şi în siguranţă de utilajele constructorilor, potrivit adevărul.ro.

Lucrările sunt realizate de o asociere între firma Vahostav SK din Slovacia şi cea orădeană Trameco, parte a grupului Selina, care a încheiat anul trecut un contract cu CNAIR pentru proiectare şi execuţie a lotului 3C3 Biharia - Borş al Autostrăzii Transilvania, contra sumei de 134,221 milioane lei fără TVA, adică echivalentul a 28,5 milioane euro.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Durata de execuţie este de 19 luni, din care 4 pentru proiectare şi 15 pentru execuţie, iar perioada de garanţie de 10 ani.

Sursa:www.adevarul.ro

autostrada_9c825.JPG

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg