new-2019-lamborghini-aventador-sroadster-11247-18345544-1-640_3044f.jpg

O fabrică de componente auto deschisă în 2016, în România, de o firmă germană şi vândută ulterior unei companii din Hong Kong s-a închis după ce mai mulţi angajaţi au furat matriţe Lamborghini pe care le-au vândut la fier vechi. O anchetă penală vizând furtul este în curs, iar oamenii rămaşi fără loc de muncă în urma închiderii fabricii se judecă pentru drepturi salariale.

Compania germană Heyform Bramsche GMBH deschide în România, la Remetea Mare, lângă Timişoara, o fabrică de componente auto care produce piese pentru producători auto din grupul Volkswagen. Înfiinţată în baza unor contracte ferme de producţie cu concernul german, fabrica a angajat 200 de persoane.

În septembrie 2017, fabrica deschisă de firma din Germania este vândută companiei G&L Automotive Components Holding Limited din Hong Kong. În vara anului 2018, fabrica se închide, iar toţi angajaţii sunt concediaţi, primind câte trei salarii compensatorii. 

Procesul prin care angajaţii au cerut instituirea sechestrului asigurator asupra conturilor companiei scoate la iveală motivele pentru care a fost închisă fabrica de componente auto de lângă Timişoara.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit unei întâmpinări depuse de companie la dosar, fabrica s-a închis pentru că nu a putut livra la timp şi la calitatea solicitată piesele pe care s-a angajat să le livreze producătorilor auto.

Acest lucru s-a întâmplat, susţin reprezentanţii companiei, pentru că utilaje în valoare de 200.000 de euro au fost furate de mai mulţi angajaţi şi vândute la fier vechi.

Citeste mai mult: adev.ro/pqtrkd

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Observatorul Prahovean
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg