fbpx

politia-control-investigarea-fraudelor-piata-legume-acte_e9409.jpg

Comerțul cu alimente, în atenția polițiștilor prahoveni în prag de Sărbători. Zeci de agenți economici verificați weekend-ul trecut.

Comunicatul IJP Prahova:  

Sâmbătă, 20 aprilie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat, pe raza municipiului Ploiești, pentru verificarea activității de comerț cu legume-fructe, băuturi alcoolice și produse din carne, precum și a respectării legislației referitoare la disciplina financiar-contabilă și la fiscalizarea veniturilor obținute.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Au fost verificați 11 agenți economici, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale, în valoare de 27.500 lei.

Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării produse alimentare în valoare de 1.577 lei, precum și suma de 718 lei.

Exemplu:

Cu ocazia verificărilor efectuate la un agent economic cu punct de lucru în incinta pieței Aurora Vest, s-a constatat că nu fiscaliza în totalitate sumele de bani obținute din vânzarea produselor.

În plus, reprezentanții societății foloseau în procesul de fabricare a produselor de patiserie mai multe materii prime pentru care nu au putut prezenta documente justificative de provenienţă.

Pentru abaterile constatate, agentul economic a fost sancționat contravențional, cu amendă de 11.500 lei, dispunându-se măsura complementară a confiscării bunurilor pentru care nu au fost prezentate documente justificative de provenienţă, în valoare totală de 1.500 lei și a sumei de 213 lei (nefiscalizată).

  • Duminică, polițiștii din Băicoi au organizat o acțiune în târgul săptămânal din oraș, pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit, precum și a încălcării normelor privind regimul circulației rutiere în zona adiacentă acestuia.

          Au fost controlate 24 de autovehicule și aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.565 lei. Au fost confiscate bunuri de 1.100 lei și suma de 233 lei, nefiscalizată și a fost reținut un permis de conducere.

  • Polițiștii din Bușteni au desfășurat două acțiuni pentru combaterea ilegalităților din domeniul comerțului. Au fost controlate patru societăți comerciale, verificate nouă autovehicule și au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.470 lei.

A fost constatată în flagrant o infracțiune incriminată în legislația privind pescuitul și acvacultura, fiind descoperită, la vânzare, cantitatea de 23 kg pește (scrumbie), fără documente de proveniență, care a fost indisponibilizată în vederea distrugerii.

 

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg