fbpx

Tina-Zilieri_f81c2.jpg

Ordonanța zilierilor (26/2019), adică cea care a fost adoptată săptămâna trecută de Guvern, ca urmare a problemelor create de OUG 114/2018 (a lăcomiei), a fost publicată în Monitorul oficial. Firmele trebuie acum trebuie să știe câteva lucruri când vine vorba de cei pe care îi angajează ca zilieri.

De asemenea, se introduc zilele libere pentru salariatele care urmează o procedură de fertiizare „in vitro”. Consultantul fiscal Adrian Bența a realizat pentru Hotnews.ro o scurtă analiză a OUG 26/2019.

1. Angajatorul trebuie să știe că niciun zilier nu are dreptul să presteze activitate mai mult de 90 de zile cumulate într-un an calendaristic, la același beneficiar

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

2. Să completeze Registrul electronic de evidență a zilierilor, care se înființează din 20 decembrie 2019

3. Veniturile realizate de zilier sunt supuse impozitului pe venit în procent de 10%. De asemenea, sunt supuse contribuției la asigurările sociale pensii cu procentul de 25%.

4. Firmele să informeze zilierii că nu se datorează contribuția asiguratorie pentru muncă, iar zilierul nu are calitate de asigurat în sistemul de sănătate, în sistemul pentru accidente de muncă și boli profesionale.

5. În cazul în care se produce un accident de muncă sau o boală profesională, angajatorul de zilieri are obligația să suporte cheltuielile cu îngrijirile medicale aferente.

6. Să informeze zilierul că poate să fie asigurat opțional în sistemul public de sănătate, prin depunerea Declarației unice.

7. Pentru salariatele ce urmează o procedură de fertilizare în vitro, se acordă suplimentar un concediu de odihnă plătit de 3 zile. Cererea de concediu va fi însoțită de scrisoarea medicală dată de medicul specialist.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Ciprian Pap
Mai multe despre autor și articolele sale

...
970.jpg