fbpx

c43b3051-b241-499c-9b4e-419e6c5f8804_53ca0_3156f.jpg

După ce observatorulph.ro a publicat articolul ”Primarul Tiseanu amenință Hidro Prahova că nu mai este dispus să încaseze „bastoanele“ din partea localnicilor și va asfalta Calea Doftanei chiar și fără canalizare”, la solicitarea redacției noastre, conducerea Hidro Prahova a transmis următorul punct de vedere:

Referitor la punctul de vedere solicitat societății HIDRO PRAHOVA SA, cu privire la realizarea sistemului de canalizare de pe strada Calea Doftanei din municipiul Câmpina, suntem în măsură să vă comunicăm următoarele informații, cu precizarea că acestea au fost aduse la cunoștința autorităților locale, în mod repetat, cu toate detaliile necesare:

Sistemul de canalizare aferent străzii Calea Doftanei din municipiul Câmpina a fost parte componentă a contractului de lucrări “Extindere rețea de canalizare în orașele Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte, Județul Prahova”, semnat în anul 2013 și finanțat în proporție de 79,69% din fonduri de coeziune. Acesta a fost atribuit societății CAST SRL, în calitate de constructor, care însă a decis să îl rezilieze unilateral în anul 2015, sistând astfel lucrările la un stadiu de realizare de 45% din obiectivele aferente muncipiului Câmpina.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

După demersuri repetate din partea societății HIDRO PRAHOVA SA de a identifica o soluție pe cale amiabilă pentru continuarea lucrărilor, în  anul 2016 ne-am adresat Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, solicitând îndepărtarea efectelor rezilierii unilaterale de către Cast SRL și continuarea executării de către aceasta a obligațiilor ce îi revin prin contract. În 2018, tribunalul arbitral a respins acțiunea inițiată de HIDRO PRAHOVA S.A., legitimând astfel rezilierea unilaterală a societății CAST SRL.

În aceste condiții, societatea HIDRO PRAHOVA SA a scos din nou la licitație acest contract în luna mai 2018. Nu a fost însă depusă nicio ofertă, motiv pentru care societatea noastră a încercat să inițieze o procedură simplificată, o negociere, pentru reducerea termenelor și urgentarea semnării contractului cu un nou constructor, în vederea finalizării lucrărilor. În urma discuțiilor pe care le-am avut atât cu reprezentanții Agenției pentru Achiziții Publice, cât și cu Autoritatea de Management a Ministerului Fondurilor Europene, am primit recomandarea de a relua procedura de licitație deschisă, în caz contrar existând riscul declarării neeligibile a cheltuielilor și pierderii finanțării europene nerambursabile pentru lucrările în discuție.

Așa cum am informat în mai multe rânduri autoritățile locale din municipiul Câmpina, din cauza modificărilor repetate la legislația achizițiilor publice, Agenția pentru Achiziții Publice a acceptat noua documentație de atribuire abia la începutul lunii februarie 2019, moment în care am putut publica anunțul de participare în platforma SICAP. Vă putem informa că până la data limită de depunere a ofertelor, un singur ofertant și-a exprimat interesul pentru a lucra în acest contract. În prezent, comisia de evaluare din cadrul HIDRO PRAHOVA SA analizează documentele depuse și verifică conformitatea cu prevederile documentației de atribuire. Așadar, în măsura în care oferta respectivă va fi admisă, estimăm ca în cursul lunii mai 2019 să putem semna contractul și, implicit, să înceapă execuția lucrărilor rămase de executat, în acord cu prioritățile reprezentanților autorității locale, respectiv pe străzile Calea Doftanei și Bobâlna.

Cu această ocazie, în numele societății Hidro Prahova SA, ne cerem încă o dată scuze locuitorilor din municipiul Câmpina, în special celor din zonele unde lucrările nu sunt finalizate, pentru disconfortul real creat în urma rezilierii unilaterale a contractului de către Cast SRL.

Asigurăm pe toți cei interesați că urmăm procedurile legale pentru a continua lucrările de investiții cu un alt constructor, bazându-ne totodată și pe faptul că sursele de finanțare pentru acest obiectiv sunt aprobate prin Contractul de Finanțare nr. 8/06.12.2016, semnat cu Ministerul Fondurilor Europene.

Totodată, este important de știut că, în cursul acestui an va fi pusă în funcțiune Stația de epurare a apelor uzate din Câmpina, construită în cadrul contractului ”Reabilitarea și extinderea SEAU în orașele Plopeni și Câmpina, Jud. Prahova, și care se află, în prezent, în procedură de recepție la terminarea lucrărilor.

DIRECTOR GENERAL, Dr. Ing. Adrian Semcu

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg