credite_bancare_banci_datorii_ghiseu_45392000_99794600_22f28.jpg

Ghid de negociere cu băncile, pentru cei aflaţi în pericol să îşi piardă locuinţa. Puteţi să cereţi chiar scăderea dobânzii, îi învaţă statul pe cei care au credite "Prima Casă". Ministerul Finanţelor lansează un set de sfaturi care să îi ajute pe cei care nu mai pot plăti ratele.

35% dintre românii datori băncilor rămâneau în urmă cu ratele acum doi ani. Ca să evite executarea silită, cei care au luat un împrumut "Prima Casă" sunt sfătuiţi să declare bancherilor toate veniturile, inclusiv cele ocazionale, cum ar fi conturi de economii, ca să arate că nu sunt insolvenţi.

La fel de eficient poate fi negocierea pentru modificarea scadenţei sau a sumei de plată. Atenţie, însă, nu puteţi să depăşiţi durata de acordare a creditului!

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Altă variantă ar fi modificarea ratei dobânzii sau reducerea ei, pentru o perioadă limitată sau pentru toată perioada până la restituirea împrumutului.

Nu în ultimul rând, ar trebui să luaţi în calcul refinanţarea creditului.

Ministerul Finanţelor recomandă băncilor să nu înceapă executarea silită până nu trimit restanţierilor informaţii despre sumele datorate, zile de întârziere şi penalități.

sursa: digi24.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Din anul 2013 face parte din echipa Observatorul Prahovean. Spune că mai are multe lucruri de învățat, nu s-a plictisit și nu vrea să facă altceva.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg