fbpx

marcel-craiova_203eb.jpg

Pe 9 februarie 2019, fondatorul și patronul Adeplast, Marcel Bărbuț, a murit de cancer la 62 de ani. Când s-a citit testamentul, cei trei băieți, Alexander Michael (29 de ani), (Thomas 26 de ani) și Marcel jr (23 de ani) și-au dat seama că nu ei vor conduce compania! Nesigur pe calitățile lor și sătul de scandalurile mondene în care intraseră, tatăl l-a lăsat drept executor testamentar pe mâna sa dreaptă din Adeplast, Daniel Stăncescu, CEO-ul firmei. Stăncescu a primit instrucțiuni ferme să vândă compania, pentru ca angajații să aibă un loc de muncă, și să dea copiilor doar o parte din bani. De aici a pornit scandalul. 

După 3 ani de chin, pe 9 februarie 2019, Marcel Bărbuț pierde lupta cu cele două forme de cancer. Avea 62 de ani. 

Pe patul de moarte, în Austria, Bărbuț și-a făcut testamentul, autentificat la notar. A redactat actul în consulatul României din Viena. După dispariția capului familiei, fiii săi au deschis plicul și ceva i-a lovit în moalele capului: nu erau privilegiați!

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cu 5 copii din 3 relații diferite, Marcel Bărbuț, niciodată căsătorit cu acte, și-a pus toată nădejdea într-o persoană din afara familiei: Daniel Stăncescu, pe care l-a indicat explicit să se ocupe de executarea testamentului.

Lui Stăncescu, mâna sa dreaptă, Bărbuț i-a lăsat, prin testament, o sumă fixă, în semn de recunoștință pentru fidelitate. În ultimii patru ani, alături de patron, Stăncescu avea drept de semnătură. Stăncescu a devenit reprezentant legal pe 1 iulie 2016, când a fost numit director general în firmă, iar pe 13 iunie 2017 a fost numit președinte al Consiliului de Administrație.

Dornici să preia puterea, cei trei băieți ai lui Bărbuț au apelat la Registrul Comerțului, încercând să-l îndepărteze pe Stăncescu din firmă. Fără succesiunea făcută și fără un certificat care să ateste calitatea de moștenitor, cererile lor au fost respinse ca neîntemeiate.

Apoi au vrut să-l debarce pe Stăncescu din funcția de președinte al Consiliului de Administrație, dar, din nou, revocarea nu s-a putut împlini, întrucât băieții, care figurează în firmă cu diverse funcții, nu pot face dovada calității de acționari. 

Citeşte întreaga ştire pe Libertatea:„Prinții” dezmoșteniți ai unuia dintre cei mai bogați români i-au rupt degetul și i-au furat laptopul omului de încredere pe care tatăl lor l-a lăsat să execute testamentul!

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook