Ford-Ecosport-075.jpgFirma constructoare de mașini Ford a anunțat că va renunța la peste 5000 de angajați din Germania și Marea Britanie. Compania a inițiat o schemă de plecări voluntare.

În ultimul trimestru al anului trecut, Ford a înregistrat pierderi în toate regiunile, exceptând America de Nord. În aceste condiţii, Ford a decis să îşi restructureze operaţiunile din Europa, să închidă uzine din America Latină şi să concedieze mai multe mii de angajaţi în China. Planul Ford prevede înregistrarea unei marje de profit de 6% în Europa, scrie Agerpres.

"Prin aceste programe şi alte iniţiative, divizia Ford din Germania ar urma să-şi reducă cu 5.000 numărul de angajaţi, inclusiv persoane angajate cu contract temporar de muncă". Numărul concedierilor din Marea Britanie nu a fost încă stabilit, se arată într-un comunicat al companiei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În februarie, presa britanică anunţa că reprezentanţii Ford Motor au avertizat-o pe Theresa May că vor intensifica pregătirile legate de mutarea producţiei în afara Marii Britanii.

Luna trecută, Ford a început programul de restructurare a operaţiunilor din Europa, concediind până la 400 de angajaţi de la fabrica sa de motoare Bridgend din Ţara Galilor. Sindicatele se aşteaptă ca în următorii doi ani să fie concediaţi până la 1.000 de angajaţi de la Bridgend.

La Craiova, se lucrează la un model nou

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA.

Ford este prezent şi pe piaţa din România, unde are o fabrică la Craiova. În anul 2017, Ford România a renunţat la producţia monovolumului B-Max şi a demarat producţia SUV-ului EcoSport.

La jumătatea anului trecut, Ford România a anunțat că va produce un nou model de vehicul la fabrica din Craiova, unde produce SUV-ul de clasă mică Ford EcoSport şi motorul 1.0 EcoBoost, şi va crea 1.500 noi locuri de muncă, ajungând astfel la 5.900 de angajaţi.

"Ford confirmă producţia celui de-al doilea model la fabrica din Craiova. Noul model se va adăuga producţiei actualei generaţii a SUV-ului de clasă mică Ford EcoSport şi motorului 1.0 EcoBoost. Ford investeşte în plus până la 200 de milioane de euro la Craiova, investiţia totală, demarată în 2008, ajungând astfel la aproape 1,5 miliarde de euro", anunța, în 2018, conducerea Ford România.

Potrivit sursei citate, noul model şi data de start a producţiei urmează să fie comunicate în apropierea momentului lansării acestuia.

Sursa foto: nwradu.ro

Ford-Ecosport-075.jpg

 

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg