fbpx

usturoi_ro_60242100.jpg

O femeie din localitatea Râmnicelu, judeţul Buzău, este singurul producător român de usturoi care vinde în reţeua de magazine Lidl, după cum ne spun retailerul şi eticheta cu made in România de pe produs. Marfa ei reprezintă 60% din usturoiul vândut de comerciant, restul de 40% provenind din China, alternativa "la un preț mai scăzut" a lanţului de magazine.

Conform etichetei, Dumitrache Aurelia Intreprindere Individuală este numele singurului producător român de usturoi prezent pe rafturile lanţului de supermarketuri tip discount Lidl, potrivit informaţiilor ECONOMICA.NET. Provine din Râmnicelu, judeţul Buzău, cel mai cunoscut loc pentru producţia de usturoi din România şi, potrivit termene.ro, s-a înregistrat la ANAF începând de anul trecut, de când a început şi parteneriatul cu comerciantul german.

"În ultimii ani, legumele și fructele cultivate local au câștigat din ce în ce mai mult loc în rândul preferințelor consumatorilor români. Usturoiul este una dintre cele mai populare legume de la noi în țară, prin urmare și cererea este destul de mare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Lunar, sunt livrate între 30 și 35 de tone de usturoi românesc, care ajunge în Piața Lidl, din toate magazinele din țară. Din toamna anului 2017, pentru producția de usturoi, Lidl a încheiat un parteneriat cu un producător local din zona Râmnicelu, județul Buzău, pe o suprafață de 25 de hectare cultivate", au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii Lidl.

Detalii pe economica.net

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg