colectand-selectiv-deseurile-mentineti-orasul-mai-curat.jpg

Un contract de 152.317.428.95  de lei, fără TVA, pentru "Delegarea prin concesiune a gestiunii activitatii de colectare, transport si transfer a deseurilor municipale in zonele: 3 - Draganesti, 4 - Urlati, 5 - Valenii de Munte" a fost publicat pe site-ul de licitaţii publice. Este a doua înţelegere importantă încheiată de firma lui Honorius Prigoană  S.C ROSAL GRUP S.A după ce, în 2016, a câştigat serviciul de salubritate pentru  36 de localităţi din zonele Boldesti-Scaeni si Valea Doftanei din Prahova. Valoarea acelui contract se ridică la 328.634.106.30 de lei, fără TVA.

Conform datelor publicate pe site-ul de achiziţii publice, durata contractului este de  8 ani, cu posibilitatea de prelungire cu 12 luni înainte de ajungerea la termen, prin act adiţional. Înţelegerea a fost semnată de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor Prahova, din care fac parte Consiliul Judeţean Prahova şi mai multe primării din judeţ şi care acţionează în numele Consiliului Judeţean. Preşedintele acestei Asociaţii este chiar Bogdan Toader.

Conform caietului de sarcini, firma urmează să se ocupe de:

 • · Colectarea separată și transportul deșeurilor similare
 • · Colectarea și gestionarea deșeurilor periculoase din deșeurile menajere, cu excepția celor cu regim special
 • · Colectarea și transportul deşeurilor voluminoase provenite de la populaţie
 • · Colectarea, transportul, tratarea, valorificarea și eliminarea deşeurilor rezultate din activităţi de construcţii şi demolări
 • · Colectarea deşeurilor din pieţe
 • · Colectarea deseurilor din parcuri şi grădini
 • · Colectarea deşeurilor stradale
 • · Colectări ocazionale și servicii suplimentare
 • · Transportul deşeurilor
 • · Transferul deşeurilor
 • · Operarea Statiei de Sortare si Transfer Draganesti, a Statiei de Transfer Urlati si a Statiei de Compostare Balta Doamnei.
Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Beneficiarii ar fi - Comuna Balta Doamnei, Comuna Boldesti Gradistea, Comuna Ciorani, Comuna Dumbrava, Comuna Draganesti, Comuna Fuga, Comuna Gherghita, Comuna Rafov, Comuna Salciile, Comuna Albesti Paleologu, Comuna Baba Ana, Comuna Calugareni, Comuna Ceptura, Comuna Colceag, Comuna Fantanele, Comuna Gornet Cricov, Comuna Gura Vadului, Comuna Iordacheanu, Comuna Jugureni, Comuna Lapos, Comuna Plopu, Comuna Singeru, Comuna Tataru, Comuna Tomsani, Orasul.Urlati, Comuna Vadul Sapat, Comuna Valea Calugareasca, Comuna Apostolache, Comuna Aricestii Zeletin, Comuna Baltesti, Comuna Batrani, Comuna Carbunesti, Comuna Cerasu, Comuna Chiojdeanca, Comuna Drajna, Comuna Gura Vitioarei, Comuna Gornet, Comuna Izvoarele, Comuna Magurele, Comuna Maneciu, Comuna Pacureti, Comuna Podenii Mari, Comuna Posesti, Comuna Predeal-Sarari, Comuna Salcia, Comuna Soimari, Comuna Starchiojd, Comuna Surani, Comuna Teisani, Orasul Valenii de Munte

In contractul publicat pe site-ul de achizitii publice, se arată că: deșeurile reciclabile vor fi colectate separat pe 4 (patru) fracţii: hârtie, mase plastice, metale şi sticlă, iar deșeurile verzi si bio-deșeurile vor fi transportate/transferate la staţia de tratare mecano-biologică aflata in localitatea Ploiesti.

Cum staţia de tratare mecano-biologică aflata in localitatea Ploiesti nu este finalizata la data incheierii contractului, partile  au stabilit de comun acord ca pentru o perioada de tranziție de cca 2 ani, deșeurile vor fi transportate la depozitul Boldești-Scăeni, fără tratare.

De asemenea, sunt stabilite numarul de centre de colectare selectivă:

 1. Zona 3 - Draganesti - cca. 128 puncte de colectare selectiva;
 2. Zona 4 - Urlati - cca. 68 puncte de colectare selectiva in mediul urban si cca 244 puncte de colectare selectiva in mediul rural;
 3. Zona 5 - Valenii de Munte - cca. 94 puncte de colectare selectiva in mediul urban si cca 296 puncte de colectare selectiva in mediul rural;

La licitaţie s-au înscris trei firme. Pe lângă Rosal Group SA au mai fost -  Asocierea SC Activ - Salubritate SA - SC Eco Sud SA şi ECO SUD S. A. singură.

Rosal Group colecteaza deja gunoi menajer din aproape jumatate din judet, printre care si Municipiul Ploiesti. Aici, tensiunile dintre autoritati si operatorul de salubritate au escaladat. Firma, nemultumita de tariful la care a castigat contractul a refuzat in nenumarate randuri sa ridice gunoiul menajer care ar fi fost depozitat în camerele de colectare ale blocurilor turn vechi. Preţul pe care îl plătesc ploieştenii este de 5,24 lei fărăTVA şi prevede ridicarea deşeurilor de către Rosal de la clienţii săi, în baza unui contract încheiat între părţi, nu se face distincţie între camerele de precolectare şi platformele de gunoi. Asociatia de dezvoltare a anunţat că va da in judecata Rosal, dar nu a facut-o inca. Motivarea ar fi ca banii vin din fonduri europene si ar risca sa ii piarda.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg