fbpx

rieker-lugoj-inchide.jpg

Producătorul german de încălțăminte Rieker pleacă din România. Singura fabrică pe care o deținea, cea de la Lugoj, va fi închisă, iar aproape 700 de muncitori vor rămâne fără slujbe.

Potrivit hotnews.ro, conducerea companiei susține că a luat această decizie din cauza costurilor cu forța de muncă și scăderea productivității.

”Ne confruntăm cu lipsa forței de muncă calificată în domeniul confecții încălțăminte din cauza absenței școlilor profesionale. Cu toate că numărul actual al angajaților nu depășește 700, rezultă o fluctuație foarte mare, din ce în ce mai accentuată în ultimii ani, circa 40% din angajați fiind noi, ceea ce duce la o scădere a calității produselor. Productivitatea muncii, de asemenea, este în scădere.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Aproximativ 65% din personalul angajat face naveta cu 11 autobuze din localitățile din jurul Lugojului, unele autobuze aducând angajații chiar și de la 70 de kilometri, ceea ce înseamnă, de asemenea, costuri însemnate. Un alt aspect important este costul tot mai ridicat al utilităților, confruntându-ne cu o creștere de 35% în ultimele 3 luni.

Toți acești factori fac nerentabilă și nesustenabilă producerea unei cantități prea mici de pantofi raportată la costurile în creștere. În consecință, ne vedem obligați să încetăm activitatea de producție în România”, se arată într-un comunicat al companiei pentru sursa citată semnat de managerul Markus Rapp.

Compania Rieker și-a început activitatea în România în februarie 1998 și a fost unul din cei mai mari angajatori din vestul României fiiind produse aici peste 47 de milioane de perechi de pantofi.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook