fbpx

benzina.jpg

A devenit o obișnuință ca piața carburanților să se comporte atipic în România. În condițiile în care nivelul accizelor nu se modifică, prețul carburanților are două componente care influențează evoluția acestuia.

Concret, cele două elemente sunt prețul barilului de petrol și evoluția cursului valutar. 

Românii au observat că după o perioadă de relaxare, prețurile carburanților au început să crescă, din nou, încet dar sigur. Prețurile barilului pe piețele externe a fost totuși în scădere, de la 80 de dolari pe baril, ajungând la 62. 

Într-adevăr, piața valutară românească a fost perturbată în această perioadă, atât moneda unică europeană cât și dolarul, fiind mult mai bine cotate decât leul, nu însă în măsura în care să justifice aceste majorări. 

În cel mai rău caz, carburanții la pompă ar fi putut rămâne la aceleași valori, însă comercianții de pe piaxa de profil profită speculativ de astfel de momente pentru a-și maximiza profitul.

Singurii neafectați de scumpiri rămân românii care au montate instalții GPL, pentru ei diferențele de preț fiind infime.

benzina.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

IT&C
  • Miercuri, 20 Februarie 2019
  • De Georgiana Kelemen

Cât va costa Samsung Galaxy S10+

Astăzi va avea loc prezentarea oficială a lui Samsung Galaxy S10  şi a modelelor sale derivate, dar deja știm destule detalii importante despre cele trei dispozitive. Preţul acestor dispozitive este...