20141211_131347.jpg

Ploieștenii se pot considera norocoși față de bucureșteni la capitolul termoficare. Dacă în ultimii ani nu a existat nicio lună de iarnă fără o avarie majoră la RADET, sistemul de termoficare din Ploiești nu a dat ”rateuri”.

De la începutul iernii, aproape nu există zi fără nicio avarie la rețeaua RADET, sute de oameni din zeci de blocuri neavând apă caldă și căldură.  Pentru modernizarea rețelei RADET este nevoie de nu mai puțin de 1,4 miliarde de euro, pe o perioadă de 20 de ani, relevă documentele oficiale ale municipalității, citate de hotnews.ro. Astfel, cifra investită în ultimii doi ani, 17, 2 milioane de lei este minusculă. 

La Ploiești, prin contractul de concesiune încheiat acum 15 ani, operatorul și-a asumat investiții de 25 milioane de euro până la încheirea lui, dar la finalul anului 2016 acestea se ridicau deja la peste 32 de milioane de euro. Investițiile s-au tradus prin modernizarea sistemului de distribuție ceea ce a condus la scăderea numărului de intervenți, volumul pierderilor pe rețea scăzând de șapte ori ceea ce a condus la creșterea eficienței energetice a sistemului pentru tot ciclul tehnologic.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și Primăria Ploiești, obligată să majoreze tariful la gigacalorie. FOTO DOCUMENT ANRE

Un alt efect al investițiilor a fost acela că operatorul a reușit să mențină cel mai scăzut tarif de producție-transport-distribuție din țară în raport cu centralele de același tip (detalii AICI). 

  • În plus, gradul de continuitate în furnizarea energiei termice a ajuns în sezonul 2016-2017 la 99.7%, în perioada 2004-2019 neexistând nicio problemă de natură tehnică care să afecteze siguranța în exploatare a echipamentelor. De asemenea, nu a existat niciun an în care pornirea sezonului de încălzire să nu se facă la timp și în condiții optime.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg