fbpx

complexul_energetic_oltenia_sub_lupa_dna_43779300.jpg

Fără să aibă vreo vină, toți românii au de suferit din cauza protestului de la Complexul Energetic Oltenia. Ministrul Energiei, Anton Anton, şi secretarul de stat Doru Vişan vor avea, joi, o noua întâlnire cu liderii sindicali din cadrul Complexului Energetic Oltenia, ca urmare a reluării grevei în carierele CEO, a anunţat ministerul.

În noaptea de miercuri spre joi, una din cele trei unităţi funcţionale ale termocentralei de la Rovinari a fost închisă pe fondul reducerii rezervelor de cărbune, conform news.ro

”Ministrul Energiei Anton Anton impreuna cu Secretarul de Stat Doru Visan vor avea in cursul zilei de astazi, 17 ian 2019, o noua întâlnire cu liderii sindicali din cadrul Complexului Energetic Oltenia, urmare a reluării grevei in carierele CEO. Discutiile vor avea loc începând cu ora 12:00 la sediul Prefecturii din Targu Jiu”, se arată în comunicatul ministerului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În urmă cu o săptămână, minerii de la CEO au declanşat o grevă, fiind nemulţumiţi de condiţiile de muncă. Ei au obţinut ulterior unele majorări salariale, dar o parte dintre ei nu au renunţat la protest.

Preţul energiei electrice pe piaţa spot din România este cel mai mare din regiune şi ajunge la un maxim orar de 630 de lei pe MWh, nivel foarte apropiat de maximul istoric, de 680 de lei pe MWh, înregistrat în februarie 2017, potrivit datelor postate pe site-ul operatorului bursier OPCOM.

surse: comunicat Ministerul Energiei și news.ro

complexul_energetic_oltenia_sub_lupa_dna_43779300.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg