fbpx

calculator_salarii_62937300.jpg

Salariații care au persoane în întreținere și venituri salariale brute mai mici de 3.600 de lei pot beneficia de o deducere personală, potrivit legislației fiscale, în cuantum variabil, care să ducă la plata unor dări mai mici la stat și, într-un final, la un salariu net lunar puțin mai mare.

Deducerea se acordă lunar și nu este nicidecum suportată din buzunarul angajatorului.

Concret, salariații care au un venit lunar brut de până la 1.950 de lei inclusiv pot beneficia de o deducere personală de la 510 până la 1.310 lei, în funcție de câte persoane are în întreținere acel salariat:

  • 510 de lei, dacă nu are pe nimeni în întreținere;
  • 670 de lei, dacă are o persoană în întreținere;
  • 830 de lei, dacă are două persoane în întreținere;
  • 990 de lei, dacă are trei persoane în întreținere;
  • 1.310 lei, dacă are patru sau mai multe persoane în întreținere.
Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Dar deduceri personale se pot acorda și celor care au venituri brute de la 1.951 de lei în sus, dar doar până la 3.600 de lei venituri (cei care câștigă mai mult de atât nu beneficiază de deduceri).

Sunt considerate persoane aflate în întreținere soțul/soțiacontribuabilului, copiii acestuia, precum și alți membri de familie până la gradul al doilea inclusiv (nu e necesar să existe un domiciliu comun cu cel aflat în întreținere).

Dar nu pot fi luați în întreținere dacă aceștia au venituri peste 510 lei lunar (cu excepția pensiilor de urmaș, care pot fi mai mari de atât fără a afecta deducerea, precum și a altor câtorva categorii de venituri exceptate)

Detalii pe avocatnet.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg