fbpx

impozite_si_taxe.jpg

Ca la fiecare început de an, majoritatea contribuablilor, în special pensionarii, se gândesc la plata taxelor. Printre cele mai cunoscute se numără impozitele locale.

Prahovenii trebuie să-și achite dările pentru locuințe și terenuri.

Cu mici excepții, primăriile din județ au menținut același nivel de impozitare ca și anul trecut, la care se adaugă rata inflației, de 1,34%. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Vezi aici Cât va fi impozitul în 2019 pentru un apartament cu două camere din Ploiești

Ploieștenii vor beneficia totodată de bonificație de 10% dacă achită impozitele și taxele locale integral, până la data de 31 martie.

Citește și: Zeci de clădiri impozitate cu până la 500%, în 2019. Pe listă figurează și fosta Casa Căsătoriilor

Un alt impozit este cel pe mașină, care se plătește pe baza capacității cilindrice a autoturismului.

Astfel, potrivit libertatea.ro, pentru motocicletele și mașinile cu motor de până la 1.600 centimetri cubi trebuie să achitați 8 lei pentru fiecare 200 de centimetri cubi, potrivit Codului Fiscal. Astfel, pentru o Dacie Logan cu motor de un litru ar trebui plătit un impozit de 40 de lei. Pentru motor de 1,4 litri trebuie să plătiți 56 de lei. Pentru autoturismele cu capacitatea cilindrică între 1.601 centimetri cubi și 2.000 centimetri cubi trebuie să achitați 18 lei pe fiecare 200 centimetri cubi. 

Fiind un impozit local, bonificația de 10% rămâne valabilă pentru plata integrală până la sfârșitul lunii martie.

Declarația unică trebuie depusă până pe 15 martie de toți românii care obțin venituri din chirii, arendă, drepturi de autor sau au venituri din agricultură.

Potrivit sursei citate, prin această declarație unică se face regularizarea privind veniturile obținute în 2018 și se estimează cele care ar urma să fie obținute în 2019.

Practic, până pe 15 martie se depun două declarații: una care închide anul 2018 și alta estimativă pe 2019. Guvernul va folosi aceste informații pentru a stabili apoi impozitul pe venit și plata contribuțiilor.

Impozitul pe venit este de 10%, contribuțiile sociale sunt 25%, iar cele de sănătate – tot 10%.

În acest moment nu este prevăzută nici o bonificație pentru plata acestora.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg