pensie.jpg

Casa Națională de Pensii pune la dispoziție o aplicație prin intermediul căreia contribuabilii pot afla data la care se pot pensiona anticipat, anticipat parțial sau pentru limită de vârstă.

Aplicația poate fi găsită aici, iar pentru a afla data pensionării trebuie introduse data nașterii și sexul. 

De exemplu, un bărbat născut la 1 mai 1977 poate ieși la pensie ca limită de vârstă în luna mai 2042, dacă a cotizat cel puțin 15 ani la bugetul asigurărilor sociale.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru a primi o pensie anticipată începând cu anul 2037 trebuie să fi cotizat cel puțin 43 de ani, iar pentru pensia anticipată parțial trebuie să fi cotizat cel puțin 35 de ani, însă va suporta o penalitate de până la 30%.

pensie.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.