fuel-1596622-1280.jpg

De la 1 ianuarie, ”rețeta” carburanților vânduți în România s-a modificat prin majorarea componentei ”bio” de la 4,5% la benzină, până la 8%, respectiv de la 5% la 6,5% în cazul motorinei.

Din aceast motiv, carburanții, s-au scumpit semnificativ astfel încât astăzi, la Ploiești, nu se mai vinde benzină sub 5 lei/litru (detalii AICI) și nici motorină sub 5,35 lei/litru.

Totodată, șoferii sunt avertizați cu următorul mesaj: ”Atenţie! Verificaţi compatibilitatea motorului autovehiculului dumneavoastră cu acest amestec de carburant".

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit profit.ro, britanicii de la Whatcar au făcut mai multe teste din care a rezultat că șoferii deținători de Dacia Sandero ar putea deveni cei mai mari pierzători ai utilizării combustibililor cu un conținut mai mare de biocarburant. 

Aceștia au ajuns la concluzia că, în cazul utilizării de E10, consumul unei Dacii Sandero cu o capacitate de 0,9 litri crește cu 11,5%.

În plus, în SUA, introducerea unui procent ridicat de etanol în combstibili a condus la defectarea mai multor mașini mai vechi, ceea ce a determinat guvernul SUA să renunțe temporar la această măsură. 


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.