fbpx

fuel-1596622-1280.jpg

De la 1 ianuarie, ”rețeta” carburanților vânduți în România s-a modificat prin majorarea componentei ”bio” de la 4,5% la benzină, până la 8%, respectiv de la 5% la 6,5% în cazul motorinei.

Din aceast motiv, carburanții, s-au scumpit semnificativ astfel încât astăzi, la Ploiești, nu se mai vinde benzină sub 5 lei/litru (detalii AICI) și nici motorină sub 5,35 lei/litru.

Totodată, șoferii sunt avertizați cu următorul mesaj: ”Atenţie! Verificaţi compatibilitatea motorului autovehiculului dumneavoastră cu acest amestec de carburant".

Potrivit profit.ro, britanicii de la Whatcar au făcut mai multe teste din care a rezultat că șoferii deținători de Dacia Sandero ar putea deveni cei mai mari pierzători ai utilizării combustibililor cu un conținut mai mare de biocarburant. 

Aceștia au ajuns la concluzia că, în cazul utilizării de E10, consumul unei Dacii Sandero cu o capacitate de 0,9 litri crește cu 11,5%.

În plus, în SUA, introducerea unui procent ridicat de etanol în combstibili a condus la defectarea mai multor mașini mai vechi, ceea ce a determinat guvernul SUA să renunțe temporar la această măsură. 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg