fbpx

fuel-1596622-1280.jpg

De la 1 ianuarie, ”rețeta” carburanților vânduți în România s-a modificat prin majorarea componentei ”bio” de la 4,5% la benzină, până la 8%, respectiv de la 5% la 6,5% în cazul motorinei.

Din aceast motiv, carburanții, s-au scumpit semnificativ astfel încât astăzi, la Ploiești, nu se mai vinde benzină sub 5 lei/litru (detalii AICI) și nici motorină sub 5,35 lei/litru.

Totodată, șoferii sunt avertizați cu următorul mesaj: ”Atenţie! Verificaţi compatibilitatea motorului autovehiculului dumneavoastră cu acest amestec de carburant".

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit profit.ro, britanicii de la Whatcar au făcut mai multe teste din care a rezultat că șoferii deținători de Dacia Sandero ar putea deveni cei mai mari pierzători ai utilizării combustibililor cu un conținut mai mare de biocarburant. 

Aceștia au ajuns la concluzia că, în cazul utilizării de E10, consumul unei Dacii Sandero cu o capacitate de 0,9 litri crește cu 11,5%.

În plus, în SUA, introducerea unui procent ridicat de etanol în combstibili a condus la defectarea mai multor mașini mai vechi, ceea ce a determinat guvernul SUA să renunțe temporar la această măsură. 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg