fbpx

646x404 (1).jpg

În ţările din Vest, piaţa portofelelor anti-furt este foarte dezvoltată, în ciuda faptului că instituţiile bancare susţin că cardurile contactless sunt foarte sigure. O firmă din Cluj, înfiinţată prin programul Start Up Nation 2017, produce, de zilele trecute, portofele anti-furt. 

 „Am venit cu ideea de a preveni astfel de fraude prin transformarea unui portofel simplu confecţionat din piele naturală într-unul care sa aibă protecţie împotriva furturilor de bani sau a datelor personale. Ideea de a confecţiona un astfel de produs a venit în urma informaţiilor prin care am aflat că există astfel de cazuri de fraude”, susţine Cristina Petrule, administratorul societăţii SC Oca Inovation Design SRL şi fondatoarea brandului MASIMA.

Firma, care are 4 angajaţi, produce articole din piele naturală. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Un portofel cu protecţie RFID blochează toate comunicaţiile wireless, în special comunicaţiile RFID folosite de cele mai multe carduri bancare noi, de debit sau de credit. Cât timp cardurile tale sunt păstrate într-un asemenea portofel, acestea nu vor putea fi scanate nici de aproape şi nici de la distanţă, iar datele tale sunt în siguranţă”, explică antreprenoarea.

Portofelul a fost testat cu succes cu un aparat de tip POS şi cu ajutorul unui cititor de carduri de acces în instituţii.

Portofelele, care costă 149 de lei, sunt confecţionate din piele naturală şi utilizează materiale avansate, de blocare RFID.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg