646x404 (1).jpg

În ţările din Vest, piaţa portofelelor anti-furt este foarte dezvoltată, în ciuda faptului că instituţiile bancare susţin că cardurile contactless sunt foarte sigure. O firmă din Cluj, înfiinţată prin programul Start Up Nation 2017, produce, de zilele trecute, portofele anti-furt. 

 „Am venit cu ideea de a preveni astfel de fraude prin transformarea unui portofel simplu confecţionat din piele naturală într-unul care sa aibă protecţie împotriva furturilor de bani sau a datelor personale. Ideea de a confecţiona un astfel de produs a venit în urma informaţiilor prin care am aflat că există astfel de cazuri de fraude”, susţine Cristina Petrule, administratorul societăţii SC Oca Inovation Design SRL şi fondatoarea brandului MASIMA.

Firma, care are 4 angajaţi, produce articole din piele naturală. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Un portofel cu protecţie RFID blochează toate comunicaţiile wireless, în special comunicaţiile RFID folosite de cele mai multe carduri bancare noi, de debit sau de credit. Cât timp cardurile tale sunt păstrate într-un asemenea portofel, acestea nu vor putea fi scanate nici de aproape şi nici de la distanţă, iar datele tale sunt în siguranţă”, explică antreprenoarea.

Portofelul a fost testat cu succes cu un aparat de tip POS şi cu ajutorul unui cititor de carduri de acces în instituţii.

Portofelele, care costă 149 de lei, sunt confecţionate din piele naturală şi utilizează materiale avansate, de blocare RFID.

Citeste mai mult pe adevarul.ro


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Național
  • Vineri, 11 Ianuarie 2019
  • De Georgiana Kelemen

Papa Francisc vine în România

Papa Francisc vine în România anul acesta. Vizita ar urma să aibă loc la sfârşitul lunii mai, după invitaţia lansată anul trecut de preşedintele Klaus Iohannis şi de reprezentanţii Biseriicii...