fbpx

reglementari-PFA-650x435.jpg

Peste 30.000 de persoane fizice autorizate (PFA) riscă să fie radiate automat în primăvara anului 2019, dacă nu-și vor modifica obiectul de activitate până la mijlocul lunii ianuarie 2019, conform legislației în vigoare. În această situație se regăsesc 1.125 de PFA-uri din Prahova.

Legea nr. 182/2016 a introdus o limitare la numărul de clase de activități. Astfel, persoanele autorizate pot avea maximum cinci clase de activități prevăzute de Clasificarea activităților din economia națională (CAEN, pe scurt), în condițiile în care, până la acel moment, o asemenea limitare nu exista.

Dacă au mai mult de cinci activități, actul normativ respectiv prevede că PFA-urile au doi ani în care trebuie să-și modifice obiectul de activitate, astfel încât să aibă maximum cinci activități.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Acest termen-limită este 17 ianuarie 2019.

În condițiile în care PFA-urile nu-și modifică obiectul de activitate în termenul amintit, Legea nr. 182/2016 prevede că, în 60 de zile de la împlinirea acestuia, ONRC le va radia din oficiu.

Situația PFA-urilor care nu și-au schimbat încă obiectul de activitate poate fi găsită aici pentru toate județele țării și pentru București.

Citește articolul integral pe avocatnet.ro

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg