reglementari-PFA-650x435.jpg

Peste 30.000 de persoane fizice autorizate (PFA) riscă să fie radiate automat în primăvara anului 2019, dacă nu-și vor modifica obiectul de activitate până la mijlocul lunii ianuarie 2019, conform legislației în vigoare. În această situație se regăsesc 1.125 de PFA-uri din Prahova.

Legea nr. 182/2016 a introdus o limitare la numărul de clase de activități. Astfel, persoanele autorizate pot avea maximum cinci clase de activități prevăzute de Clasificarea activităților din economia națională (CAEN, pe scurt), în condițiile în care, până la acel moment, o asemenea limitare nu exista.

Dacă au mai mult de cinci activități, actul normativ respectiv prevede că PFA-urile au doi ani în care trebuie să-și modifice obiectul de activitate, astfel încât să aibă maximum cinci activități.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Acest termen-limită este 17 ianuarie 2019.

În condițiile în care PFA-urile nu-și modifică obiectul de activitate în termenul amintit, Legea nr. 182/2016 prevede că, în 60 de zile de la împlinirea acestuia, ONRC le va radia din oficiu.

Situația PFA-urilor care nu și-au schimbat încă obiectul de activitate poate fi găsită aici pentru toate județele țării și pentru București.

Citește articolul integral pe avocatnet.ro


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Economic
  • Joi, 17 Ianuarie 2019
  • De Observatorul Prahovean

ANAF va dizolva din oficiu câteva mii de firme

ANAF va iniția acțiuni de dizolvare a tuturor societăților care vor fi înscrise doi ani consecutiv pe o listă a Ministerului Finanțelor cu societăți al căror activ net s-a diminuat la mai puțin de...