fbpx

10295810.jpg

Ministerul Dezvoltării a lansat licitația pentru cumpărarea a nouă autobuze electrice care vor ajunge la Primăria Ploiești.

Potrivit transploiesti.ro, autobuzele vor circula pe traseele TCE 2 și 2 barat, termenul limită de depunere a ofertelor fiind 17 ianuarie 2019. Totodată vor fi montate mai multe stații de încărcare, inclusiv rapidă, la Gara de Vest și în depoul de troleibuze.

Prețul unui astfel de autobuz ajunge la 600.000 de euro.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În caietul de sarcini sunt preăzute câteva date tehnice:

1.Autobuzele electrice vor fi de tip solo (nearticulate), cu planșeu jos (podea integral coborâtă), facilități pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă (rampă-kneeling).
2.Durata de funcționare de minim 15 ani;
3.Durata de utilizare fără reparație generală de minim 8 ani;
4.Durata de utilizare a bateriilor electrice de minim 5 ani.
5.Bateriile electrice vor permite o încărcare rapidă (2 ... 10 minute) și o încărcare lentă (maxim 6 ore) fără să își piardă calitățile funcționale.

6.Autonomia autobuzelor electrice va fi de minim 60 km în condițiile în care funcționează sistemul de încălzire sau climatizare la capacitatea maximă de utilizare a instalației de răcire/încălzire și cu încărcare maximă de persoane.
7.Numărul ușilor de acces va fi de minim 3, situate pe partea dreaptă a autobuzelor electrice, cu câte 2 foi de uși fiecare, cu funcționare automată, lățime pentru fiecare ușă de minim 1.200 mm

8.Scaunele pentru călători vor fi realizate din material armat cu fibră de sticlă sau mase plastice cu tratament antistatic, proprietăți antigraffiti, vopsea înglobată, antivandalism cu tapițeria rezistentă la uzură și murdărie, ușor lavabilă.
9.Autobuzele electrice vor fi echipate cu sisteme de informare audio-video a călătorilor.

10.Autobuzele electrice vor fi echipate cu un sistem de numărare al călătorilor (cu senzori inteligenți 3D și cu analizori) fiind incluse în prețul ofertei.
11.Autobuzele electrice vor fi prevăzute cu un sistem de supraveghere video la interior și la exterior. Sistemul va cuprinde un număr de minim 7 camere digitale color, cu înregistrare audio, de înaltă rezoluție.

12.Autobuzele electrice vor fi echipate de către producător cu un sistem pentru internet gratuit Wi-Fi, pentru călători, fiind echipate cu router Wi-Fi separate pentru furnizare de servicii de internet gratuit călătorilor.
13.Autobuzele electrice vor avea o capacitate de transport de minim 29 persoane pe scaune și 40 călători transportaţi în picioare

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg