eugen-teodorovici-raspuns-pentru-klaus-iohannis-il-somez-in-mod-public-pe-presedinte-sa-inceteze-cu-546768.jpg

Ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, a explicat ce a stat la baza ”taxării lăcomiei”. 

"În zona de sistem bancar, băncile în România au cel mai ridicat nivel de profit din Europa.

Randamentul este în Europa de 7%, iar în România este de 21%.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Diferenţa între ceeea ce oferă băncile la depozitele populaţiei este dobânda la o medie de 2%, iar ceea ce cer băncile atunci când împrumută diferenţa e foarte mare", a argumentat Orlando Teodorovici, susţinând că "s-au folosit tot felul de căi pentru a transfera în afara ţării profitul din sistemul bancar" şi că "măsura ajută şi chiar reduce ratele românilor la bănci".

Dincolo de măsura anunțată, dar care până la acest moment nu a fost încă adoptată prin OUG, în spațiul public se lansează tot felul de temeri, menite să inducă panică în rândul populației.

Se poate constata că de ambele părți se spun ”adevăruri” doar pe jumătate, ceea ce se poate lesne interpreta ca manipulare, minciună prin omisiune. Băncile din România nu vor pleca, chiar dacă profitul lor va înregistra scăderi. Nici creditele nu au șanse prea mari să se scumpească. Pe de o parte sunt măsurile restrictive, anunțate de BNR în cursul acestui an. Pe de altă parte, ”scumpirea creditării” ar conduce automat la diminuarea solicitărilor. În acest caz, băncile au șansa să facă profit din volume de vânzare, nu din scumpiri.

eugen-teodorovici-raspuns-pentru-klaus-iohannis-il-somez-in-mod-public-pe-presedinte-sa-inceteze-cu-546768.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.